Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πτώση για τα επιτόκια νέων καταθέσεων

Πτώση για τα επιτόκια νέων καταθέσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τράπεζα της Ελλάδος,

Πτώση παρουσίασε, τον Ιανουάριο το επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων παρουσίασε άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το επιτοκιακό περιθώριο (ισούται με τη διαφορά του μέσου σταθμισμένου επιτοκίου όλων των δανείων από το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο όλων των καταθέσεων) αυξήθηκε κατά 58 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στις 3,89 εκατοστιαίες μονάδες.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρουσίασε πτώση κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,77%, τον Ιανουάριο του 2014.

Ειδικότερα, τα μέσα επιτόκια των καταθέσεων μιας ημέρας από νοικοκυριά και από επιχειρήσεις παρουσίασαν πτώση κατά 4 και 8 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκαν στο 0,33% και 0,37% αντίστοιχα, ενώ το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο στο 2,80%.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 54 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,66%, τον Ιανουάριο του 2014.

Σχετικά άρθρα