Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή σχεδιάζει η κυβέρνηση

Αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή σχεδιάζει η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Περιουσιολόγιο, Υπουργείο Οικονομικών, Φορολογία,

Την αύξηση άνω του 42% του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τα υψηλά εισοδήματα με παράλληλη καθιέρωση μιας ενιαίας κλίμακας για όλα τα εισοδήματα ανεξαρτήτως πηγής σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Οι σχετικές εξαγγελίες αναμένονται να γίνουν κατά την ανάγνωση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης και αποσκοπούν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη πως θα υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη και οι έχοντες και κατέχοντες στην Ελλάδα θα φορολογούνται εφεξής όπως τους αναλογεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, ανεξαρτήτως πηγής θα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα, η οποία θα διαθέτει πολλά κλιμάκια προκειμένου να διασφαλίζεται η προοδευτικότητα της φορολογίας.

Ταυτόχρονα θα αυξηθεί ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης των φυσικών προσώπων που σήμερα είναι στο 42%.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης το αφορολόγητο όριο θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 12.000 ευρώ με αύξηση 2.000 ευρώ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί και 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο, ήτοι για τις οικογένειες με δύο παιδιά θα ανέρχεται σε 16.000 ευρώ και σε 19.000 ευρώ για τις οικογένειες με τρία παιδιά.

Παράλληλα, ένα ποσοστό των δαπανών διαβίωσης των φορολογουμένων που αναγνωρίζονται στη φορολογία φυσικών προσώπων θα αφαιρείται από τον φόρο και όχι από το εισόδημα, κάτι που σήμερα ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα, ενώ οι εκπτώσεις φόρου δεν γίνονται με τη χρησιμοποίηση σταθερών συντελεστών.

Παράλληλα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προωθεί τη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ με μία δεύτερη προοδευτική κλίμακα η οποία θα αφορά ακίνητα, αλλά και καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα.

Σχετικά άρθρα