Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Βαρουφάκης μπορεί να «ξηλώσει» τον Ντάισελμπλουμ

Πώς ο Βαρουφάκης μπορεί να «ξηλώσει» τον Ντάισελμπλουμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Süddeutsche Zeitung, Αλέξης Τσίπρας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γιάνης Βαρουφάκης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,

Δε λένε να κωπάσουν οι αντιδράσεις από το «φιάσκο» του Ντάισελμπλουμ, το οποίο του επιφύλασσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με τη γερμανική Suddeutsche Zeitung να αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι πιθανότατα το περιστατικό και ο ατυχής χειρισμός του επικεφαλής του Eurogroup να του στοιχίσει τη θέση του.

«Η πρώτη απόπειρα διαπραγμάτευσης έχει ήδη αποτύχει. Ωστόσο ο επικεφαλής του Eurogroup κατάφερε με τη στάση που τήρησε να δημιουργήσει ένα διπλωματικό χάος, όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει συνομιλίες με την τρόικα» αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα, η οποία επισημαίνει ότι πλέον τη σκυτάλη των διαπραγμάτεύσεων έχει λάβει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

«Ήταν μια αποστολή που δεν θα μπορούσε να έχει άλλη έκβαση από αυτήν που τελικά είχε. Ενώ ο Έλληνας υπουργός χαμογελώντας έδιωξε την τρόικα από την Ελλάδα, ο Ολλανδός φαινόταν πικραμένος, σε τέτοιο σημείο που στο τέλος έπρεπε να του θυμίσουν ότι πρέπει να σφίξει το χέρι του Γιάνη Βαρουφάκη για να πει αντίο» αναφέρει η Suddeutsche Zeitung.

Παράλληλα, η έγκριτη γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ φέρνει για πολλοστή φορά σε δυσχερή θέση τους Ευρωπαίους εταίρους, με πιο πρόσφατα παραδείγματα τους χειρισμούς του στο κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, για το οποίο είχε δηλώσει ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλη χώρα προκαλώντας χάος. Στη συνέχεια αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση και ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση.

Από τα πυρά της Suddeutsche Zeitung δεν διέφυγαν και οι παλαιότερες δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ, στις οποίες είχε πει ότι ο Γιούνκερ καπνίζει και πίνει πολύ αλκοόλ στις συναντήσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, αναγκάζοντας τον νυν πρόεδρο της Κομισιόν να διαψεύσει δημόσια ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ.

«Οι πιθανότητες επανεκλογής του το καλοκαίρι που τελειώνει η θητεία του στο τιμόνι του Eurogroup βρίσκονται κοντά στο μηδέν» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Σχετικά άρθρα