Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πιστόλι» Λαφαζάνη σε πώληση ΔΕΠΑ και Eldorado για τις Σκουριές

«Πιστόλι» Λαφαζάνη σε πώληση ΔΕΠΑ και Eldorado για τις Σκουριές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eldorado Gold, ΔΕΠΑ - Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, ΔΕΣΦΑ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ιδιωτικοποιήσεις, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σκουριές, Σκουριές Χαλκιδικής, Χρυσός,

Κάθετα αντίθετος στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ εμφανίστηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο Reuters.

Ο νέος υπουργός αποσαφήνισε πως η κυβέρνηση θα ακυρώσει τη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ, ενώ παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του στην αξιοποίηση των μεταλλείων χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα από την καναδική Eldorado Gold.

«Είμαι κάθετα αντίθετος και εξετάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Το σχέδιο πώλησης του 65% της ΔΕΠΑ θα ακυρωθεί, ανεξαρτήτου ενδιαφερόμενου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Αναφερόμενος στην πώληση του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη εταιρεία Socar, ο Π. Λαφαζάνης εμφανίστηκε σαφώς πιο ήπιος, καθιστώντας πιθανή την ολοκλήρωση του deal, το οποίο υπεγράφη για πρώτη φορά το 2013, σημειώνοντας ότι εφόσον εγκριθεί από την Κομισιόν θα ολοκληρωθεί, καθώς έχουν εκφραστεί ενστάσεις για τον κίνδυνο διαμόρφωσης μονοπωλίου.

«Θα περιμένουμε την απόφαση της Κομισιόν και έπειτα, θα λάβουμε και τις δικές μας αποφάσεις» κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σχετικά άρθρα