Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Να τελειώνουμε με τη λιτότητα

Μίχαλος: Να τελειώνουμε με τη λιτότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Λιτότητα,

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος παραχώρησε συνέντευξη στο CNN απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και μείωση των μέτρων λιτότητας, και τις επιπτώσεις τους στην αγορά.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το τι μπορεί να συμβεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα βρίσκεται σε απόλυτη στασιμότητα σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ωστόσο απέρριψε τον ισχυρισμό της δημοσιογράφου ότι θα καταρρεύσει η αγορά και τόνισε ότι πρέπει να μπει τέλος στη λιτότητα και να βρεθεί το σωστό μίγμα πολιτικής ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να κάνουμε βήματα μπροστά. Όμως, υπογράμμισε, ότι είναι πολύ δύσκολο γίνουν ακόμα προβλέψεις για το μέλλον.

Επεσήμανε ότι μεγάλο πρόβλημα είναι η πολύ υψηλή ανεργία στην Ελλάδα και ότι 1,3 εκατ. Έλληνες ψάχνουν δουλειά και για αυτό η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να μειώσει την ανεργία μέσω του ιδιωτικού τομέα.

Σε ερώτηση σχετικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ τόνισε ότι «με καλή θέληση από κάθε πλευρά θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη».

Σχετικά άρθρα