Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλές, φαρ ουέστ, λεφτά στο τραπέζι και τα… Cayenne του Βαρουφάκη

Απειλές, φαρ ουέστ, λεφτά στο τραπέζι και τα… Cayenne του Βαρουφάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γιάνης Βαρουφάκης, Γκίκας Χαρδούβελης, Τρόικα, Υπουργείο Οικονομικών,

«Δεν τίθεται θέμα μονομαχίας. Δεν θα υπάρξουν απειλές. Δεν υπάρχει αφήγημα φαρ ουέστ» σημείωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης ως νέος υπουργός Οικονομικών κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στην Καραγιώργη Σερβίας, τονίζοντας ότι «όσοι περιμένουν σύγκρουση με την Ευρώπη θα διαψευσθούν».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι δεν θα είναι εύκολη, κάνοντας λόγο για «συμφωνία γέφυρα μεταξύ των προηγούμενων προγραμμάτων και μίας νέας συμφωνίας που θα συνάψει η Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές Porsche Cayenne στους δρόμους της πόλης μας. Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά, όταν ήταν περήφανοι που δεν είχαν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και χρέη», πρόσθεσε, αποσαφηνίζοντας το λιτό βίο από την πυραμιδική λιτότητα και την παράλληλη αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε προχθές με τον Γερούν Ντάισλεμπλουμ, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι του είπε «πως θέλω μια νέα συμφωνία. Μια συμφωνία που να ελαχιστοποιεί το κόστος της αυτοχρηματοδοτούμενης κρίσης. Μου είπε ότι συμφωνεί σε πολλά από αυτά».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σημείωσε κατά την τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου ότι «οι εκλογές μας πέτυχαν ακριβώς τη στιγμή που η οικονομία ήταν έτοιμη να απογειωθεί», σημειώνοντας ωστόσο ότι έχει εκλείψει πλέον η πολιτική αβεβαιότητα, γεγονός που χαρακτήρισε «αβάντα» της νέας κυβέρνησης.

«Το θέμα της κρίσης δεν επιλύεται από τη μία μέρα στην άλλη, το 2014 επιτέλους σταθεροποιήθηκε η οικονομία», πρόσθεσε, αν και προειδοποίησε: «Υπάρχουν περιορισμοί, δεν υπάρχει πολυτέλεια να τρενάρουμε τη διαπραγμάτευση μέχρι Ιούνιο – Ιούλιο».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάμε σε διαπραγματεύσεις μέχρι τον Ιούλιο. Το Μάρτιο έχουμε ανάγκες. Από τα 7,2 δισ. της δόσης το 1,9 δισ. ευρώ δεν είναι δάνειο. Μας τα επιστρέφουν από τα κέρδη που είχαν από την αγορά ομολόγων. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε στο τραπέζι» σημείωσε.

Σχετικά άρθρα