Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταμάτης: 200.000 ευρώ είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη ακίνητη περιουσία

Σταμάτης: 200.000 ευρώ είναι για τον  ΣΥΡΙΖΑ  μεγάλη ακίνητη  περιουσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Γιάννης Μηλιός, Δημήτρης Σταμάτης, ΕΝΦΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ,

Στις 200.000 ευρώ θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ το όριο για την μεγάλη ακίνητη περιουσία που θα φορολογήσει με υψηλούς συντελεστές, υποστηρίζει ο υπουργός Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σταμάτης.

Με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τρίπρα στον ΣΚΑΪ, κατά την οποία επανέλαβε τη δέσμευσή του για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ο κ. Σταμάτης σχολίασε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν τόλμησε να αναφέρει ποια θεωρεί μεγάλη ακίνητη περιουσία, ώστε να το ακούσουν με τα αυτιά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι», προσθέτοντας ότι η αποκάλυψη όμως έγινε την Παρασκευή από τον κ. Μηλιό.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε, «μεγάλη ακίνητη περιουσία είναι αυτή που συνολικά υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Δηλαδή, αυτή που κατέχουν σήμερα οι περισσότεροι μικρομεσαίοι πολίτες».

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, «έχει δίκιο ο κ. Μηλιός γιατί έτσι, μόνον, βγαίνει ο λογαριασμός του κ. Τσίπρα, μόνο που αυτόν τον λογαριασμό θα κληθούν να τον πληρώσουν μετά τις εκλογές οι πολίτες, αν με την ψήφο τους φέρουν στην εξουσία κ. Τσίπρα».

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι πρόκειται ουσιαστικά για «δήμευση της περιουσίας της μικρομεσαίας τάξης, που ποτέ δεν ήταν συμπαθής στα αριστερίστικα κινήματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Σταμάτη ότι η Ν.Δ. φορολογεί την ακίνητη περιουσία από το πρώτο τετραγωνικό», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημείωσε, «η υποκρισία και το θράσος όσο μεγάλο κι αν είναι δεν μπορεί να σκεπάσει το έγκλημα που διέπραξε ο κ. Σαμαράς σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού».

Ο υπουργός Επικρατείας επανήλθε λέγοντας πως η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «επιβεβαίωση της καταγγελίας» του, καθώς «δεν βρήκε να πει λέξη για την ουσία του θέματος, δηλαδή για τη φορολόγηση της συνολικής ακίνητης περιουσίας των πολιτών πάνω από 200.000 ευρώ και την εξόντωση όλων των μικρομεσαίων».
«Γιατί», επανέλαβε, «για τα αριστερίστικα κινήματα, η ύπαρξη μικρομεσαίας τάξης είναι αδιανόητη».

Σχετικά άρθρα