Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχονται κατασχέσεις για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία

Έρχονται κατασχέσεις για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικές Εισφορές,

Σε κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, δεδομένου ότι πρέπει να εξευρεθούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ που θα εξοικονομηθούν από το ασφαλιστικό σύστημα το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, είναι έτοιμος ο μηχανισμός που θα δίνει τη δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να διασταυρώνει με το πάτημα ενός κουμπιού τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και να προχωρά άμεσα σε κατασχέσεις της κινητής και της ακίνητης περιουσίας τους.

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας βάζουν τις τελευταίες πινελιές στον τρόπο διασύνδεσης του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) με τη ΓΓΠΣ.

Στη συνέχεια, η διοίκηση του ΚΕΑΟ θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και, εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες οφειλές, θα προβαίνει σε κατασχέσεις μέχρι το ύψος της οφειλής.

Στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων εκτιμούν ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός οφειλετών σε όλα τα ταμεία, οι οποίοι ενώ μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση των χρεών τους, δεν το κάνουν επικαλούμενοι ως πρόσχημα την κρίση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στο ΙΚΑ υπάρχουν 7,9 δισ. ευρώ ανεξόφλητων ασφαλιστικών εισφορών από ενεργές επιχειρήσεις, ενώ στον ΟΑΕΕ 5,9 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα