Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Paribas Fortis: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Καλιφόρνια της Ευρώπης

Paribas Fortis: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Καλιφόρνια της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Paribas Fortis, Ελληνικό Χρέος,

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Καλιφόρνια της Ευρώπης, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Paribas Fortis , Πέτερ Ντε Κίζερ.

Και εξηγεί : «Λουσμένη από τον ήλιο και τόσο κοντά στη χρεοκοπία όσο η αμερικανική αυτή πολιτεία, αλλά όχι σε θέση να διαλύσει το σύνολο της νομισματικής Ένωσης» .

Ο Ντε Κίζερ σε άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα του Βελγίου «L’ Écho», υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει, να επιβάλει στις άλλες χώρες του ευρώ νέο «κούρεμα» του δημοσίου χρέους της.

Εξηγώντας την θέση του αυτή, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι , «είναι δύσκολο να προωθήσει κανείς την ιδέα νέας απομείωσης του χρέους για τους Έλληνες, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία θα έχουν επίσης εκλογές εντός του έτους. Πώς οι πολιτικοί αυτών των δύο χωρών θα μπορούσαν αν υπερασπιστούν την πολιτική του περιορισμού των δαπανών, αν ο χειρότερος μαθητής της τάξης τα έβγαζε πέρα με καλούς βαθμούς; Αν το ελληνικό χρέος μειωνόταν από 170 σε 100% του ΑΕΠ, αυτό θα έδινε την εντύπωση ότι ένα χρέος ανώτερο του 100% είναι μη βιώσιμο. Σε αυτό το σενάριο, δύσκολα θα έπειθαν τις αγορές για τη φερεγγυότητα τους το Βέλγιο και η Ιταλία!».

Ακόμη, ο Ντε Κίζερ υποστηρίζει ότι αν κάποια κυβέρνηση αποφάσιζενα διαγράψει ελληνικό χρέος «αυτό θα αντιστοιχούσε με πολιτική αυτοκτονία, κυρίως σε αυτή τη περίοδο ισχνής ανάπτυξης και δημοσιονομικής εξυγίανσης. Μπορείτε να φανταστείτε τον Βέλγο υπουργό Οικονομικών να εξηγεί ότι το Βέλγιο θα πρέπει να βρει κάποια επιπρόσθετα δισ. για να καλύψει δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εντός τριετίας;» διερωτάται.

Έτσι σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Paribas Fortis, μέχρι πρότινος η τύχη της νομισματικής Ένωσης ήταν εξαρτημένη από την Ελλάδα, σήμερα όμως ισχύει το αντίθετο.

Σχετικά άρθρα