Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα είναι το τέλος του νομίσματος

Bloomberg: Εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα είναι το τέλος του νομίσματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Grexit, Άνγκελα Μέρκελ, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευρώ, Ευρωζώνη,

Την άποψη ότι εάν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη το ίδιο θα συμβεί και στο. .. ευρώ, εκφράζει σε Editorial του το πρακτορείο Bloomberg.

Με αφορμή τη διαφαινόμενη σιγουριά της Άνγκελα Μέρκελ ότι ένα Grexit είναι εύκολα διαχειρίσιμο – τουλάχιστον βάσει αντίστοιχου δημοσιεύματος του Der Spiegel – οι δημοσιογράφοι του Blomberg υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι στην καλύτερη περίπτωση λανθασμένη και στη χειρότερη επικίνδυνη.

Αποδέχονται ότι το χρηματοοικονομικό ρίσκο ενός Grexit είναι μικρότερο σήμερα απ’ ότι το 2009 και με δεδομένο ότι μόλις το 1/5 του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών επενδυτών και ο δανεισμός σε ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 1% των δανείων που δόθηκαν από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης, σύμφωνα με την JP Morgan.

«Εάν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου φέρουν στο προσκήνιο μία νέα κυβέρνηση η οποία κηρύξει στάση πληρωμών όντως οι οικονομικές επιπτώσεις (για την υπόλοιπη Ευρώπη) θα είναι περιορισμένες. Όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η μετάδοση, καθώς και άλλα ευάλωτα κράτη-μέλη μπορεί να αποχωρήσουν», σπεύδει να υποστηρίξει το Bloomberg.

Επίσης εκτιμά ότι οι επενδυτές μπορεί να επιλέξουν το σορτάρισμα ομολόγων Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας, οδηγώντας το κόστος δανεισμού αυτών των χωρών σε επίπεδα που οι οικονομίες τους δεν θα μπορούν να τα αντέξουν.

«Μην κάνετε το λάθος: Όσο και εάν ορισμένοι πολιτικοί υποστηρίζουν ότι μπορούν να διαχειριστούν μία νέα ελληνική κρίση, στην ουσία δεν μπορούν να το πράξουν. Όποια χώρα και εάν αποχωρήσει από το ευρώ, αυτό θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη του ενιαίου νομίσματος», καταλήγει το Editorial του Bloomberg.

Πηγή: newmoney.gr

Σχετικά άρθρα