Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο στηρίζει τους μικρομεσαίους

Σαμαράς: Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο στηρίζει τους μικρομεσαίους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,

Προσιτά και ευέλικτα επιχειρηματικά δάνεια και χρηματοδοτικά κεφάλαια, θα παρέχονται στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Ελληνική Κυβέρνηση, όπως ακούσατε, έχει εργαστεί εδώ και καιρό πολύ σκληρά, μαζί με την έμπρακτη υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, γι’ αυτό το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο. Και αυτή η συνεισφορά η πολύτιμη της αναπτυξιακής τράπεζας KfW σε αυτή την προσπάθεια ήταν πραγματικά πολυσήμαντη και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, εκτός από το Ελληνικό Δημόσιο και τη γερμανική KfW, πρόκειται να συμμετάσχουν επίσης η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση, με 50 και 30 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών έχει επίσης δεσμευτεί να συμμετάσχει σε πρώτη φάση με 30 εκατ. ευρώ.

Το Ταμείο αυτό αποτελεί μια ουσιαστική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, για να συμβάλλει στην Ανάπτυξη αλλά κυρίως, όπως σας είπα, στην ενίσχυση της ρευστότητας της Χώρας.

Ενίσχυση και ρευστότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει, με το νέο ΕΣΠΑ που εγκρίθηκε, όπως ξέρετε, με απόλυτη επιτυχία από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν λίγες μέρες.

Όπως συμβαίνει με τη ρύθμιση των μη εξυπηρετουμένων δανείων ή τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και προς τα Ταμεία.

Όπως συμβαίνει με τον συμψηφισμό του ΦΠΑ, ανάμεσα σε εταιρείες με το Δημόσιο.

Όπως συμβαίνει με το νέο λογιστικό σχέδιο της Χώρας που περιλαμβάνει επιτέλους απλοποιημένες διαδικασίες για την αποτύπωση των συναλλαγών.

Και όπως ασφαλώς συμβαίνει και με τον νέο αναπτυξιακό νόμο που πρόκειται πολύ σύντομα να ψηφίσουμε».

Σχετικά άρθρα