Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης ύψους 44 εκατ. ευρώ

Επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης ύψους 44 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Επίδομα Θέρμανσης, Πετρέλαιο Θέρμανσης, Υπουργείο Οικονομικών,

Μόλις το 8% των αιτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης έχει απορρίψει το υπουργείο Οικονομικών, με τη διαδικασία να κινείται εντός χρονοδιαγράμματος.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης έχει δεχθεί από τις 21 Οκτωβρίου 825.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης και εξ αυτών έχουν εγκριθεί οι 757.000.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι τόσο το ύψος της πρώτης καταβολής επιδόματος θέρμανσης όσο και ο αριθμός των δικαιούχων είναι διπλάσιος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο πιστοποιώντας, κατά το υπουργείο Οικονομικών, την ορθότητα της επιλογής μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 30%.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση για προκαταβολή την οποία και δεν έχουν εισπράξει και σε όσους αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης συνολικά 44 εκατ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν διατεθεί 74 εκατ. ευρώ για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ μέσα στο 2015 θα δοθούν άλλα 210 εκατ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης εν συγκρίσει με το 2013 είναι φθηνότερο περίπου κατά 30%. Εφόσον δε ο αγοραστής είναι δικαιούχος επιδόματος, το πετρέλαιο κοστίζει κοντά στα 60 λεπτά το λίτρο, που σημαίνει ότι μια δεξαμενή 1.000 λίτρων που πέρυσι γέμιζε με 900 ευρώ, σήμερα γεμίζει με 600 ευρώ.

Σχετικά άρθρα