Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Αμερικανών»

«Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Αμερικανών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ελληνική Επανάσταση του 1821, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Στο πλαίσιο των εορτασμών της 200ής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας και το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Maliotis Cultural Center of Hellenic College Holy Cross (HCHC) και το Dean C. and Zoë S. Pappas Interdisciplinary Center for Hellenic Studies of Stockton University των Ηνωμένων Πολιτειών, διοργανώνουν την έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Αμερικανών» (The Greek Revolution Through American Eyes).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, στις 18.30 μ.μ στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη (Προξένου Κορομηλά 23) από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου και τον Πρόεδρο του ΙΜΜΑ, κ. Νικόλαο Κ. Μαργαρόπουλο.

«Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Αμερικανών», αποτελεί την πρώτη φυσική έκθεση αρχειακού υλικού που παρουσιάζει την πολυδιάστατη σχέση της Ελλάδας και της Αμερικής, τα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Τα 22 panels της έκθεσης περιλαμβάνουν 4 βασικές ενότητες:

1) Ελευθερία ή Θάνατος: Η Ελλάδα στην εποχή των επαναστάσεων,

2) Οι ρίζες της ελληνικής επανάστασης και η σφυρηλάτηση του δόγματος της μη παρέμβασης του Προέδρου Monroe,

3) Αμερικανοί Φιλέλληνες και η γέννηση του διεθνούς ανθρωπισμού και

4) 400 Χρόνια Σκλαβιάς: Η Ελληνική ανελευθερία και η Αμερικανική υπεράσπιση του κινήματος κατάργησης της δουλείας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Νοεμβρίου 2021.

Σχετικά άρθρα