Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Φιλαρμονική του Ισραήλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Φιλαρμονική του Ισραήλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την τελευταία εμφάνισή της στην Αθήνα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ επανακάμπτει δριμύτερη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ΜΜΑ) με δύο εμφανίσεις, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου – στις 9 μ.μ., στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, πάντοτε υπό τη διεύθυνση του Ζούμπιν Μέτα.

Η Φιλαρμονική του Ισραήλ, στις συναυλίες της στο ΜΜΑ, με τις οποίες εγκαινιάζεται η νέα καλλιτεχνική περίοδος 2016 -17, θα ερμηνεύσει δύο διαφορετικά προγράμματα.

Την πρώτη βραδιά (17/9) θα παρουσιάσει έργα Τσαϊκόφσκι, Σούμπερτ και Σούμαν – με σολίστ, τον τσελίστα Μαρσέλ Μπέργκμαν, ενώ για τη δεύτερη (18/9) έχει επιλέξει αποκλειστικά συνθέσεις Ρίχαρντ Στράους.

Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, τα αριστουργηματικά «Τέσσερα τελευταία τραγούδια» που θα ερμηνεύσει η πολυβραβευμένη Αμερικανίδα σοπράνο Κριστίν Λιούις.

Λυρική ερμηνεύτρια με εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, η Λιούις έχει διαπρέψει διεθνώς, ενσαρκώνοντας ηρωίδες του Βέρντι.

Έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες λυρικές σκηνές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Άπω Ανατολής, υπό τη μουσική καθοδήγηση κορυφαίων μαέστρων (Λουιζόττι, Αλτίνογλου, Νοσέντα, Μούτι, Ζορντάν, Ρεντσέττι, Γκάττι, Ωγκέν, κ.ά.).

Συνεργάζεται τακτικά με τον Ζούμπιν Μέτα, υπό τη διεύθυνση του οποίου έχει τραγουδήσει τα μέρη της σοπράνο στη «Δεύτερη» του Μάλερ, στην «Ενάτη» του Μπετόβεν και στο «Ρέκβιεμ» του Βέρντι.

Το συναυλιακό ρεπερτόριό της περιλαμβάνει γνωστά έργα εκκλησιαστικής μουσικής των Ροσσίνι, Μότσαρτ, Φωρέ, Μπραμς, Πουλένκ, Μέντελσον, Μπρίττεν, Ράττερ και άλλων συνθετών.

Έχει διακριθεί σε καλλιτεχνικές διοργανώσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών, όπως οι διεθνείς διαγωνισμοί «Φερρούτσο Ταλιαβίνι», «Τζαν Μπαττίστα Βιόττι», «Οράτσιο Τόζι» και «Debutto a Merano» (βραβείο όπερας και κοινού).

Επίσης, το 2010 της απενεμήθη ο τίτλος της «Καλλιτέχνιδας της χρονιάς» στο Φεστιβάλ Όπερας της Σαβονλίννας, καθώς και το βραβείο οπερατικής ερμηνείας από το Ίδρυμα της Βερόνας για την Αρένα.

Το 2014, η διάσημη σοπράνο δημιούργησε το Ίδρυμα Κριστίν Λιούις, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στη διάδοση της οπερατικής κουλτούρας και εν γένει της μουσικής, καθώς και στην ανάπτυξη του ταλέντου νεαρών τραγουδιστών.

Τον προσεχή Νοέμβριο, η γοητευτική νεαρή υψίφωνος θα ενσαρκώσει την Μπες στην όπερα «Πόργκυ και Μπες» του Γκέρσουιν στη Σκάλα του Μιλάνου.

Η μετάκληση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ πραγματοποιείται χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί η δωρεά του να παραμείνει ανώνυμη.

Σχετικά άρθρα