Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Οι δέκα εντολές της Θεάς Αθηνάς” στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

“Οι δέκα εντολές της Θεάς Αθηνάς” στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,

Το έργο του blemobill με εργαλείο τα social media και τους μύθους πρσπαθεί με ένα διαδραστικό παιχνιδίσμα μέσω facebook να κάνει μια πρόταση για την απάλυνση του πόνου του σύγχρονου Αθηναίου, κάνοντας την θεά Αθηνά μια ιντερνετική περσόνα, ένα οφέλιμο troll.

Λίγα λόγια για το έργο

Η θεά Αθηνά προστάτιδα της Αθήνας βλέποντας απο τον Όλυμπο ή απο όπου αλλού βρίσκεται την κατάσταση μαυρίλας και παρακμής της αγαπημένης της πόλης αποφάσισε να επέμβει. Εμπνεύστηκε απο θεούς που λατρεύονται σήμερα και αποφ’ασισε να στείλει στους κάτοικους της Αθήνας και της ευρύτερης Ελληνικής επικράτειας τις δικές της 10 εντολές. Έτσι πιστεύει πως θα βοηθήσει την αγαπημένη της πόλης και τους σημερινούς κατοίκους της σε ένα πιο αισιόδοξο και φωτεινό μέλλον.

Η Θεά της σοφίας χρησιμοποίησε τα νέα μέσα (social media) και αφού δεν έχει δικό της προφιλ στο facebook έκανε τα μαγικά της και μεταμορφώθηκε σε άντρα και συγκεκριμένα στον street artist blemobill, που διατηρούν καλές σχέσεις.

Έστειλε λοιπόν 62 μηνύματα σε επαφές του blemobill είτε τυχαία είτε σε καλλιτέχνες της πόλης της και ζήτησε την βοήθεια τους για να γραφτούν οι 10 εντολές της. Με χαρά οι 62 πιστοί ανταποκρίθηκαν και πρότειναν στην θεά την πρότασή τους για προτρεπτικές συμβουλές στους κατοικόυς της Αθήνας.

Τέλος, διέταξε τον blemobill να φιλοτεχνήσει 62 ζωγραφιές της ίδιας της θεάς σαν αφιέρωμα των 62 συγχρονων Αθηναίων προς εκείνη. Έτσι και έγινε…

Οι δέκα εντολές της θεάς Αθηνάς προς τους κατοίκους της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελληνικής Επικράτειας το έτος 2013 είναι:

  1. Εσύ είσαι το κέντρο σου, χωρίς αιδώ να σ’ αγαπάς και να σε φροντίζεις με ερωτική διάθεση.
  2.  Να ονειρεύεσαι με σπατάλη, επεδίωκε το ανέφικτο αγάπα την ουτοπία σου και χτίσε εκκλησίες με ονειρικά υλικά δικά σου.
  3. Να αγαπάς το ξένο και το διαφορετικό, το δικό σου και των άλλων, από το ανοίκειο σου έχεις μόνο να μάθεις και να δυναμώσεις.
  4. Να σέβεσαι τις ιδέες σου και τους εχθρούς σου να αγαπάς και να μισείς με σύνεση.
  5.  Να είσαι ευγενικός και να χαμογελάς στον ξένο, να τραγουδάς στον μπάτσο που σε βαράει.
  6. Να χαρίζεσαι, δίνε την ψυχή σου και το βρακί σου, δέξου με χαρά ότι σου προσφερθεί.
  7. Να δουλεύεις σκληρά με πάθος τις ιδέες σου, μην μένεις άεργος και δεν θα είσαι ποτέ σου άνεργος.
  8. Να εξωστρέφεσαι, να κοινωνείς τις χαρές και τις λύπες σου και να διδάσκεις το ορθό.
  9. Να έχεις καθολική όραση και ακοή, να ξεχωρίζεις την αλήθεια, να την αναδεικνύεις και να δέχεσαι να φωτίζεσαι μόνο από τη λάμψη της.
  10. Να θυμάσαι πώς πάντα και παντού, ποτέ δεν θα είσαι μόνος αρκεί ένα κάλεσμα σου, και ένα αυτί, δυο μάτια και μια αγκαλιά θα είναι πάντα διαθέσιμα για σένα.

Διάρκεια έκθεσης:

19 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2013

Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 18:00-22:00

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Αθήνα

Σχετικά άρθρα