Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελευταίες παραστάσεις του “Λευτεράκη” στο Θέατρο Βικτώρια

Τελευταίες παραστάσεις του “Λευτεράκη” στο Θέατρο Βικτώρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέκος Σακελλάριος, Βάσω Γουλιελμάκη, Θανάσης Παπαθανασίου, Θέατρο, Θέατρο Βικτώρια, Μάνος Παπαγιάννης, Μαρία Ανδρούτσου, Μιχάλης Ρέππας, Σπύρος Πούλης, Χάρης Γρηγορόπουλος, Χριστίνα Τσάφου,

Ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στην Αθήνα Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. Από τις 12 Φεβρουαρίου, οι συντελεστές του αγαπημένου έργου του Αλέκου Σακελλάριου, που «έφεραν» με μοναδικό τρόπο στο σήμερα οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, θα συνεχίσουν τις παραστάσεις τους στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Αριστοτέλειον.

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η περιοδεία του «Λευτεράκη» ανά τον κόσμο, με πρώτο σταθμό την Μελβούρνη της Αυστραλίας στις 25 Μαρτίου.

lefterakis1

Λίγα λόγια για το έργο

Αλέκος Σακελλάριος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Μάρω Κοντού, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μαίρη Λίντα, Μανώλης Χιώτης: αγαπημένα ονόματα, ήχοι και εικόνες από μια Ελλάδα που μπορούσε ακόμη να ελπίζει. Δεν ήταν ούτε τότε μια ευτυχισμένη Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον κοιτούσε μπροστά.

Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας διασκεύασαν την κλασσική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, την συντόνισαν με τους ρυθμούς και τις ταχύτητες της σύγχρονης έκφρασης, αλλά ταυτόχρονα διατήρησαν όλη την γλύκα και την γενναιόδωρη αίσθηση του χιούμορ του Σακελλάριου.

Εμπιστεύτηκαν την παράσταση σε ένα σύνολο ηθοποιών, που φέρνουν νέο αίμα και οξυγόνο στην παράδοση της ελληνικής κωμωδίας.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Σπύρος Πούλης, Βάσω Γουλιελμάκη, Μαρία Ανδρούτσου, Χριστίνα Τσάφου, Μάνος Παπαγιάννης, Γιάννης Μποστατζόγλου, Χάρης Γρηγορόπουλος.

Στο έργο, που έχει γνωρίσει διαχρονικά τεράστια επιτυχία, ο άπιστος Θοδωράκης επινοεί τον φίλο του Λευτεράκη για να δικαιολογεί τα ταξίδια και τις απουσίες του από το σπίτι. Τι γίνεται όμως όταν ο Λευτεράκης εμφανίζεται μπροστά του με σάρκα και οστά..;

Γρήγοροι ρυθμοί, ανατροπές, κωμικές καταστάσεις και ακόμη πιο κωμικές ερμηνείες, λίγη νοσταλγία, κυρίως όμως η αισιόδοξη και «ατρόμητη» μπροστά στις δυσκολίες ματιά του Σακελλάριου. Όταν οι καταστάσεις ζορίζουν, οι φίλοι είναι δίπλα μας και δίνουν τη λύση.. Τότε. Και τώρα!

Απόδοση κειμένου/Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά
Κουστούμια: Έβελυν Σιούπη
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Πασσάς, Χρύσα Κλούβα

victoria

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Πέμπτη 19:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00, 21:00
Κυριακή 18:00, 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 20, 18, 15, 12
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά με το διάλειμμα

Σχετικά άρθρα