Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεσσαλονίκη: 29χρονος καταδικάστηκε επειδή το «έκανε» με τη μεθυσμένη ξαδέλφη του

Θεσσαλονίκη: 29χρονος καταδικάστηκε επειδή το «έκανε» με τη μεθυσμένη ξαδέλφη του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Μεθυσμένος, Σεξουαλική Αποπλάνηση,

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο έναν 29χρονο για την κατηγορία της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, σε βάρος της δεύτερης ξαδέρφης του, έπειτα από επεισόδιο που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2021 στην περιοχή της Πέλλας.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω της φύσης της υπόθεσης.

Η απόφαση και η ποινή

Καταδίκη: Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος με οριακή πλειοψηφία (4-3) των μελών του Δικαστηρίου.

Ποινή: Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 37 μηνών.

Ελαφρυντικά: Αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά: πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά.

Αναστολή: Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η έφεση που ασκήθηκε έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής. Κατά συνέπεια, ο 29χρονος αφέθηκε ελεύθερος ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία της 25χρονης τότε γυναίκας, η οποία υποστήριξε ότι η σεξουαλική κακοποίηση συνέβη μετά από έξοδο κατά την οποία είχε καταναλωθεί αλκοόλ.

Η παθούσα δήλωσε ότι βρισκόταν υπό βαριά επήρεια μέθης, γεγονός που την καθιστούσε ανίκανη να αντισταθεί ή να παράσχει έγκυρη συναίνεση.

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, αποδέχθηκε εν μέρει τη σεξουαλική επαφή, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι η γυναίκα είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της και ότι ό,τι συνέβη ήταν με τη ρητή συναίνεσή της.

Σχετικά άρθρα