Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανεστάλη η κομματική ιδιότητα 2 γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ λόγω εμπλοκής σε κύκλωμα εκβιαστών

Ανεστάλη η κομματική ιδιότητα 2 γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ λόγω εμπλοκής σε κύκλωμα εκβιαστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΔΕΔΥ, Αθήνα, Αττική, Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αθήνας, Εκβιασμός, Κίνημα Αλλαγής, Λίνα Μενδώνη, ΠΑΣΟΚ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπουργείο Πολιτισμού,

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του κόμματος αποφάσισε η Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, λόγω φερόμενης εμπλοκής τους στην ποινική υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών στον Δήμο Αθηναίων.

Όπως επισημαίνεται τα δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκαν με την αναστολή της κομματικής ιδιότητας να έχει ισχύ μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφέρει:

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας».

Γνωστά πολιτικά στελέχη

Ο ένας είναι ο Ι. Π., μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πρώην πρόεδρος ΠΟΕ ΥΠΠΟ.

Ο δεύτερος είναι ο Γ. Β., αναπληρωτής γραμματέας τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος ενιαίου συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής Στερεάς και Νήσων.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώθηκε εξάλλου νωρίτερα ότι, σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής.

Σχετικά άρθρα