Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απόστολος Λύτρας: Πειθαρχικές ποινές για δηλώσεις του σε υποθέσεις που είχε αναλάβει

Απόστολος Λύτρας: Πειθαρχικές ποινές για δηλώσεις του σε υποθέσεις που είχε αναλάβει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόστολος Λύτρας, Δικηγόροι, Ενδοοικογενειακή Βία,

Πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν στον προφυλακισμένο πλέον Απόστολο Λύτρα με αφορμή δηλώσεις που είχε κάνει σε υποθέσεις που είχε χειριστεί.

Συγκεκριμένα, είχαν κινηθεί πειθαρχικές έρευνες από τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας σε βάρος του ποινικολόγου σχετικά με την υπόθεση του 16 χρόνου Ρομά στη Θεσσαλονίκη και την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού.

Με τις δύο πειθαρχικές αποφάσεις έχουν επιβληθεί ξεχωριστά για κάθε υπόθεση: 1) επίπληξη και 2) χρηματική ποινή.

Οι χρηματικές ποινές είναι με ποσά τα οποία κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Ακόμη, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει ως όφειλε την συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην έχει ενημερωθεί η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς αυτό να μεταφράζεται ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.

Οι δηλώσεις Λύτρα

Σχετικά με τον 16χρονο Ρομά η δήλωση του Απόστολου Λύτρα έχει ως εξής:

«Η οικογένεια του 16 χρόνου Κωστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ανέθεσε στο δικηγορικό μας Γραφείο την εκπροσώπηση τους και την υποστήριξη της κατηγορίας.

»Δεν έχουμε λάβει ακόμα αντίγραφα της δικογραφίας αλλά σύμφωνα με αυτά που έχουμε πληροφορηθεί είναι βέβαιο ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος».

Παράλληλα, ο Απόστολος Λύτρας ως συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, είχε αναφέρει ότι «η πρόταση της εισαγγελέως είναι προκλητική, δεν αντέχει της λογικής.

»Το παιδί ή το πιστεύεις ή δεν το πιστεύεις.

»Έχει δώσει τόσες καταθέσεις, έχουν έρθει ειδικοί παιδοψυχίατροι που έχουν ελέγξει το παιδί, η παιδοψυχίατρος που το ελέγχει εδώ και 2 χρόνια έδωσε γνωμοδότηση πως το παιδί λέει την αλήθεια σε όλα.

»Και για την μητέρα και τον βιασμό και έρχεται τώρα μια πρόταση εισαγγελέως, από το πουθενά και απορρίπτει όλους τους ειδικούς».

Σχετικά άρθρα