Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Απ. Λύτρας

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Απ. Λύτρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόστολος Λύτρας, Άρειος Πάγος, Δικηγόροι, Ενδοοικογενειακή Βία,

Άμεση ήταν η παρέμβαση τόσο της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα όσο και της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Γεωργίας Αδειλίνη, στην υπόθεση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, και συγκεκριμένα για την το ότι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους παρά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Ειδικότερα, η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας στην υπόθεση του δικηγόρου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία.

Η παρέμβαση των δύο ανωτάτων δικαστών έγινε, καθώς ο Απόστολός Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η πράξη για την οποία κατηγορείται είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Η πρόεδρος και η εισαγγελέας ζητούν να ερευνηθεί εάν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος της ανακρίτριας και της εισαγγελέως που αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος που του αποδόθηκε και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης που καθ ομολογία τέλεσε.

Σημειώνεται πως ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, απόφαση που προκάλεσε απορία αλλά και την ανησυχία αν μπορεί οποιοσδήποτε να προχωρά σε άσκηση βίας και μετά να κυκλοφορεί ανενόχλητος, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έχει ψυχολογικό θέμα και χρειάζεται βοήθεια.

Στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα παραδέχθηκε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και υποστήριξε ότι «δεν μπορώ να δώσω εξήγηση» για το περιστατικό προσθέτοντας ότι θα αναζητήσει βοήθεια για να θεραπευτεί.

Σχετικά άρθρα