Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεταξουργείο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας – Οίκοι ανοχής με… μίσθωση για τα «ροζ» ραντεβού

Μεταξουργείο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας – Οίκοι ανοχής με… μίσθωση για τα «ροζ» ραντεβού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Εγκληματική Ομάδα, Εγκληματική Οργάνωση, Μεταξουργείο, Οίκος Ανοχής, Πορνεία, Υπόθεση Μαστροπείας,

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που προωθούσε γυναίκες στην πορνεία σε οίκους ανοχής στο Μεταξουργείο αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ύστερα απ’ αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 13 Ιουνίου, συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα, από τα οποία τα 3 αποτελούν μέλη της εγκληματικής ομάδας και οι άλλη 4 για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία και παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, ενώ για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται ακόμη 2 μέλη της εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, για την εξάρθρωση του κυκλώματος μαστροπείας προηγήθηκε αξιολόγηση πληροφοριών και προανακριτικών δεδομένων αλλά και χρήση ειδικών ανακριτικών μεθόδων, από τη συνδυαστική αξιοποίηση των οποίων διακριβώθηκε η δράση της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Οίκοι ανοχής με… μίσθωση – Πώς εξέδιδαν τα θύματα

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και προέβαιναν στην προαγωγή γυναικών στην πορνεία, τις οποίες εξέδιδαν σε οίκους ανοχής στην περιοχή του Μεταξουργείου, εκμεταλλευόμενοι μέρος των εσόδων.

Μάλιστα, για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους είχαν μισθώσει διαφορετικά οικήματα, εντός των οποίων στεγάζονταν και λειτουργούσαν οι οίκοι ανοχής.

Τα ακίνητα, στα οποία λειτουργούσαν οι οίκοι ανοχής, μισθώνονταν από μέλος της εγκληματικής ομάδας, ενώ άλλα μέλη είχαν αναλάβει τη φύλαξη/προστασία των οικημάτων και την επιτήρηση των εκδιδόμενων γυναικών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 καταγραφικά μηχανήματα και κάμερες επιτήρησης των χώρων των οίκων ανοχής, 4 κινητά τηλέφωνα, μεγάλος αριθμός χειρόγραφων σημειώσεων που αναφέρονται -κατά περίπτωση- σε εκδιδόμενες γυναίκες, προσωπικό οίκων ανοχής, αριθμούς ερωτικών ραντεβού ανά βάρδια, ραντεβού «τζαζ», καθώς και διαμοιρασμό των εσόδων προερχόμενων από πορνεία μεταξύ προσωπικού του οίκου ανοχής, εκδιδόμενων και εκμεταλλευτών και το χρηματικό ποσό των 425 ευρώ.

Βοήθεια στα θύματα trafficking

Στις γυναίκες που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, με τη συνδρομή των εξειδικευμένων σε θέματα εμπορίας ανθρώπων ΜΚΟ «Α21» και «OUR GREECE», η οποία συνέδραμε και με εξοπλισμό για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ σε βάρος 2 αλλοδαπών που προσήχθησαν χώρους που ερευνήθηκαν κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Σχετικά άρθρα