Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πειθαρχικός έλεγχος από τον Άρειο Πάγο στους δικαστές που αποφυλάκισαν τον 37χρονο φονιά της 11χρονης

Πειθαρχικός έλεγχος από τον Άρειο Πάγο στους δικαστές που αποφυλάκισαν τον 37χρονο φονιά της 11χρονης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόπειρα Βιασμού, Άρειος Πάγος, Αστυνομία, Βιασμός, Δικαιοσύνη, Δικαστικό Σώμα, Δικαστικοί Λειτουργοί, Δολοφονίες, Εξαφάνιση Ανηλίκου, Ηλεία, Κακοποίηση Ανηλίκου, Ρομά (Αθίγγανοι ή Γύφτοι),

Την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να δοθεί αναστολή στην ποινή των 9 ετών που επιβλήθηκε για βιασμό και ασέλγεια στον 37χρονο, που φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία.

Η Ιωάννα Κλάπα ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ζακύνθου, που το 2020 άφησε ελεύθερο μέχρι το εφετείο τον 37χρονο μετά την καταδίκη του για βιασμό 14χρονης.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση να μην οδηγηθεί στη φυλακή ο 37χρονος δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη, καθώς σημειώνουν ότι δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση να πλησιάζει την 14χρονη.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 37χρονου είχε προσδιοριστεί για το 2022, ωστόσο δεν έγινε, καθώς δεν είχε δικηγόρο.

Το δικαστήριο διόρισε δικηγόρο και όρισε νέα δικάσιμο για τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε λόγω αποχής.

Η δίκη στο εφετείο επρόκειτο να γίνει το 2025, αλλά ο 37χρονος στο μεταξύ διέπραξε τη στυγερή δολοφονία της 11χρονης, με την οποία είχε συγγενική σχέση.

Σχετικά άρθρα