Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χειροπέδες σε αδίστακτη συμμορία Κινέζων με δράση στη Βόρειο Ελλάδα

Χειροπέδες σε αδίστακτη συμμορία Κινέζων με δράση στη Βόρειο Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Κινεζική Μαφία,

Μια συμμορία Κινέζων, αποτελούμενη από τέσσερα άτομα, που εκμεταλλευόταν και εκβίαζε ομοεθνείς τους, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ερευνώντας την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός 26χρονου Κινέζου.

Για τους τέσσερις Κινέζους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία», «Απόπειρας εκβίασης κατά συρροή», της σύστασης «Συμμορίας», της «Πλαστογραφίας» και της παράβασης του Νόμου περί «Όπλων».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι συνέστησαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, το οποίο επιδίωκαν με τη διάπραξη κακουργηματικών εκβιάσεων, ανθρωποκτονιών και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος ομοεθνών τους.

Στο πλαίσιο της δράσης τους, στα μέσα Ιουνίου του 2013, τα μέλη της συμμορίας προσέγγισαν 23χρονη αλλοδαπή (συμβία του 26χρονου θύματος) και απειλώντας τη σωματική της ακεραιότητα, της ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, προκειμένου να της επιτρέψουν να συνεχίσει να εργάζεται ως μασέρ λουομένων στην παραλία Κατερίνης.

Ακολούθως, οι εμπλεκόμενοι επικοινώνησαν με το 26χρονο θύμα και μετερχόμενοι τις ίδιες απειλές για τη συνέχιση της εργασίας της 23χρονης φίλης του, αξίωσαν το ίδιο χρηματικό ποσό, το οποίο ο 26χρονος αρνήθηκε να καταβάλει.

Ξημερώματα της 28-06-2013, τρία από τα μέλη της ομάδας ενέδρευσαν κοντά στην οικία του 26χρονου στην περιοχή των Ξυλάδικων, και ένας εξ’ αυτών πυροβόλησε το θύμα τουλάχιστον τέσσερις φορές, τραυματίζοντας το σοβαρά.

Επίσης προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας αξίωναν και σε άλλες περιπτώσεις χρηματικά ποσά από γυναίκες, απασχολούμενες ως μασέρ στην παραλία της Κατερίνης, προκειμένου να επιτραπεί σε αυτές η συνέχιση των δραστηριοτήτων τους, ενώ σε μία περίπτωση τραυμάτισαν στο πρόσωπο μία εξ’ αυτών.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, ένα από τα μέλη της ομάδας, τον Ιούνιο του 2013 χρησιμοποίησε για την ενοικίαση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, διαβατήριο και άδεια οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, τα οποία ήταν πλαστά.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα