Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λάρισα: Ένοχος 37χρονος καταστηματάρχης για την απόπειρα βιασμού υπαλλήλου

Λάρισα: Ένοχος 37χρονος καταστηματάρχης για την απόπειρα βιασμού υπαλλήλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόπειρα Βιασμού, Βιασμός, Θεσσαλία, Μαγνησία, Σεξουαλική Παρενόχληση,

Με ψήφους 5-2 αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας την ενοχή ενός 37χρονου για την πράξη της απόπειρας βιασμού σε βάρος 22χρονής τον Σεπτέμβριο του 2021 σε μπαρ της Μαγνησίας.

Όπως κατέθεσε η 24χρονη σήμερα παθούσα, ο κατηγορούμενος ήταν ο εργοδότης της στο μαγαζί στο οποίο δούλευε και προέβη στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται μέσα στην τουαλέτα του καταστήματος.

Το συμβάν έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες όταν το μαγαζί είχε κλείσει και υπήρχαν περίπου δέκα άτομα, προσωπικό και φίλοι.

Κάποια στιγμή η κοπέλα κατέβηκε στην τουαλέτα και τότε όπως κατέθεσε της όρμισε ο κατηγορούμενος, την ακινητοποίησε και άρχισε να τη θωπεύει σε διάφορα σημεία του σώματος της και ενώ η ίδια του έλεγε συνεχώς να σταματήσει.

Η επίθεση που κατήγγειλε η κοπέλα, σύμφωνα με το larissanet.gr φαίνεται να σταμάτησε όταν στις τουαλέτες μπήκε ένας υπάλληλος του καταστήματος.

Δύο μέρες μετά η 22χρονη θα μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα και θα καταγγείλει τον τότε 35χρονο εργοδότη της.

«Άλλαξε η ζωή μου από τη μια μέρα στην άλλη» κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο η παθούσα περιγράφοντας τις συνέπειες που είχε το περιστατικό στην καθημερινότητα της.

Τόνισε πως από εκείνο το σημείο και έπειτα σταμάτησε να εργάζεται, και έμενε με την οικογένεια της επειδή φοβόταν να είναι μόνη της.

«Περίμενα αυτή τη μέρα γιατί θέλω να τιμωρηθεί» ανέφερε η κοπέλα.

«Δεν έπρεπε να ενδώσω»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την απόπειρα και ισχυρίστηκε πως ότι έγινε ήταν με πρωτοβουλία της παθούσας και υπήρξε συναίνεση.

Ανέφερε πως πρώτη αυτή άρχισε να του συμπεριφέρεται ερωτικά στο μαγαζί μπροστά σε κόσμο και όταν ο ίδιος λίγο πριν κλείσει το μαγαζί πήγε στην τουαλέτα για να σβήσει τα φώτα, η κοπέλα ήταν ήδη εκεί και με δική της προτροπή άρχισαν να ερωτοτροπούν.

«Ξαφνικά μου λέει σταμάτα δεν θέλω» ανέφερε ο κατηγορούμενος εξηγώντας πως εκείνη την στιγμή τους είδε και ο υπάλληλος που κατέβηκε στην τουαλέτα.

«Νοιώθω άσχημα γιατί δεν έπρεπε να ενδώσω στις ερωτικές της ορέξεις.

»Είμαι “αθώος”» κατέθεσε ο κατηγορούμενος απατώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου πως δεν γνωρίζει τον λόγο για τον οποίον η κοπέλα θα προχωρούσε σε μια τέτοια καταγγελία.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ελήφθησαν υπόψη μηνύματα που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές μετά το συμβάν.

Σε ένα από αυτά ο κατηγορούμενος γράφει πως εκείνη την στιγμή δεν ήταν ο «εαυτός» του.

Επίσης κατέθεσαν θαμώνες, υπάλληλοι και ο αδερφός του κατηγορούμενου, και συνιδιοκτήτης, οι οποίοι ανέφεραν ότι η κοπέλα είχε προσεγγίσει ερωτικά τον κατηγορούμενο λίγη ώρα πριν το συμβάν όταν ο τελευταίος δούλευε ως dj σε ειδικό χώρο στο μαγαζί.

Αθώος από τον Εισαγγελέα, ένοχος από το Δικαστήριο

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, 5-2, την ενοχή του κατηγορούμενου και ενώ νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, κ. Απόστολος Τζαμαλής, πρότεινε την αθώωση του.

Ο εισαγγελέας μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο κατηγορούμενος στο παρελθόν δεν είχε επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά, η 22χρονη, σε αντίθεση με όσα η ίδια κατέθεσε, είχε εκφράσει πρώτη ερωτική διάθεση, ο κατηγορούμενος υπαναχώρησε αμέσως μόλις του είπε να σταματήσει και δεν αποδείχτηκε ότι είχε σκοπό να την βιάσει.

Με την πρόταση του εισαγγελέα συντάχθηκαν και δύο ένορκοι που μειοψήφησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την ενοχή του κατηγορουμένου στον οποίον επιβλήθηκε τελικά ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενώ του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικές περιστάσεις.

Να σημειωθεί τέλος πως η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σχετικά άρθρα