Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κολωνός: Ισόβια και πολυετή κάθειρξη στον Ηλία Μίχο – Εκτός φυλακής 17 κατηγορούμενοι

Κολωνός: Ισόβια και πολυετή κάθειρξη στον Ηλία Μίχο – Εκτός φυλακής 17 κατηγορούμενοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποπλάνηση Ανηλίκου, Βιασμός, Ηλίας Μίχος, Κακοποίηση Ανηλίκου, Κολωνός, Παιδεραστής, Παιδεραστία, Παιδική Πορνεία, Παιδική Πορνογραφία, Πορνογραφία Ανηλίκων, Σεξουαλική Αποπλάνηση, Σεξουαλική Κακοποίηση, Σεξουαλική Παρενόχληση, Σεπόλια, Υπόθεση Μαστροπείας,

Ισόβια και επιπλέον ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης είναι η τιμωρία που επέβαλε το ΜΟΔ στον 55χρονο Ηλία Μίχο για όσα υπέστη το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό το καλοκαίρι του 2022.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές στους 20 κατηγορουμένους για τη δυσώδη υπόθεση, με πρώτες αυτές που αποφάσισε για τον πρωταγωνιστή της σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης του παιδιού.

Σύμφωνα με την απόφαση στον 55χρονο Ηλία Μίχο επιβάλλεται ισόβια για τον βιασμό του παιδιού και επιπλέον συνολικές ποινές 41 ετών, πριν τη συγχώνευση, για την κατάχρηση ανηλίκου 14 έτη, για τη μαστροπεία και την πορνογραφία από 12 έτη.

Παράλληλα επέβαλε ποινή 3 χρόνων για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Στον συνταξιούχο ναυτικό αποκαλούμενο «Μιχάλη», το δικαστήριο επέβαλε ποινή, πριν τη συγχώνευση, 24 ετών που αφορά κάθειρξη από 12 έτη για τη μαστροπεία και για την πορνογραφία

Η ποινή που αποφάσισε το δικαστήριο για την πλημμεληματική κατηγορία της μητέρας του παιδιού, είναι 20 μήνες.

Για τους 15 κατηγορουμένους που πήγαν σε ραντεβού με το παιδί επέβαλε ποινές που ξεκινούν από 13 μήνες και φτάνουν τα 7 έτη.

Εκτός φυλακής οι υπόλοιποι 17 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 12χρονης

Ελεύθεροι θα αφεθούν οι 17 από τους 20 καταδικασθέντες για την υπόθεση των Σεπολίων για τους οποίους οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους γράφοντας έτσι τους τίτλου τέλους στην πολύκροτη δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης.

Έτσι στη φυλακή θα παραμείνουν μόνο ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος και o αποκαλούμενος «Μιχάλη» που μετά τη συγχώνευση η τελική ποινή που του επιβλήθηκε είναι 18 χρόνια.

Η μητέρα της ανήλικης, αποφυλακίζεται άμεσα.

Σε όσους δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (κατά περίσταση απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ) και σε κάποιους χρηματικές εγγυήσεις.

Σχετικά άρθρα