Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Τρομοκρατία, Φυλακές,

Στην φυλακή οδηγούνται μετά τις απολογίες τους οι έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», για την οποία κατηγορούνται και τέσσερις κρατούμενοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Οι έξ, όπως και οι έγκλειστοι συγκατηγορούμενοι τους, βαρύνονται με κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν συνολικά πέντε ενέργειες της οργάνωσης, τρεις μέσα στο 2023 και δύο τους δύο μήνες του τρέχοντος έτους, στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Λάρισα.

Ενώπιον της Ανακρίτριας απολογήθηκαν σήμερα και οι δύο προερχόμενοι από τις ένοπλες δυνάμεις με την ειδικότητα του πυροτεχνουργού με τον έναν εκ των οποίων να εμπλέκεται, σύμφωνα με την δικογραφία, στην αποστολή φακέλου με εκρηκτικά στο γραφείο προέδρου Εφετών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πριν λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, γενετικό υλικό του εν λόγω κατηγορούμενου εντοπίστηκε στον φάκελο που έφθασε στο γραφείο της δικαστικής λειτουργού.

Απολογία έδωσε επίσης και η γυναίκα που συνελήφθη για την υπόθεση, συμβία ενός εκ των κατηγορουμένων, η οποία φέρεται επίσης εμπλεκόμενη με ενέργειες της οργάνωσης που αφορούν τοποθέτηση εκρηκτικών.

Ανάμεσα στους έγκλειστους κατηγορούμενους είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης ο οποίος κρατείται στις φυλακές Δομοκού -κυρίως για ληστείες- από όπου, σύμφωνα με την δικογραφία, συντόνιζε τις επιθέσεις που εκτελούσαν τα μέλη – εκτελεστικός βραχίωνας.

Κατά την απολογητική διαδικασία, που ξεκίνησε το πρωί, φαίνεται πως οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζονται ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων αποδέχθηκε μία επιμέρους πράξη από όσες περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο σε βάρος του.

Συγκεκριμένα φέρεται να αποδέχθηκε ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, κατά την βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα και να μην αποδέχθηκε καμία άλλη πράξη.

Αντίστοιχα, η γυναίκα κατηγορουμένη, αποδέχθηκε όπως και ο σύντροφος της, ότι βρέθηκε με το αυτοκίνητο της στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, ισχυριζόμενη πως δεν γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Ο έκτος κατηγορούμενος , ένας από του πυροτεχνουργούς, φέρεται να μην απάντησε στις ερωτήσεις της Ανακρίτριας, τηρώντας το δικαίωμα σιωπής.

Σε δήλωση του ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων Νίκος Αλετράς είπε ανάμεσα σε άλλα πως με αφορμή την συγκεκριμένη δικογραφία «αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η επιτακτική ανάγκη του διαχωρισμού των αποδιδόμενων πράξεων σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά με αυτοτέλεια και φυσικά όχι, με την συνήθη αντίθετη διωκτική πρακτική των in rem διώξεων στα πλαίσια του διωκτικού μανδύα του άρθρου 187Α περί τρομοκρατικών πράξεων, που καταλήγει στο νομικά παράδοξο αποτέλεσμα, του να απολογούνται το σύνολο των κατηγορουμένων ακόμα και για πράξεις με τις οποίες δεν σχετίζονται αυτουργικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα