Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαλκίδα Δικηγόρος 39χρονης: Δεν υπήρξε βιασμός – Πριν από 15 χρόνια συνέβη κάτι με το θύμα που την τραυμάτισε ψυχικά

Χαλκίδα Δικηγόρος 39χρονης: Δεν υπήρξε βιασμός – Πριν από 15 χρόνια συνέβη κάτι με το θύμα που την τραυμάτισε ψυχικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Δολοφονίες, Εύβοια, Σάκης Νικολάου, Χαλκίδα,

Τους ισχυρισμούς της 39χρονης γυναίκας που δολοφόνησε με μαχαίρι τον 43χρονο στη Χαλκίδα εξέθεσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο συνήγορος υπεράσπισής της, Θέμης Κωντσιλίδης, ο οποίος έκανε λόγο για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε η πελάτισσά του με απαρχή αυτών τη σύντομη ερωτική σχέση που είχε η δράστις, προ 15ετίας, με το θύμα.

Μιλώντας για την απολογία της γυναίκας δήλωσε ότι «από τις πρώτες επαφές το καταλαβαίνεις ότι έχει διαταραχθεί η ψυχικός της κόσμος» εστιάζοντας σε ένα γεγονός που συνέβη πριν από περίπου 15 χρόνια.

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του πατέρα της ότι η κόρη του είχε πέσει θύμα βιασμού από το θύμα ο δικηγόρος απάντησε:

«Δεν είπαμε για βιασμό. Ήταν ένα περιστατικό το οποίο ηθικά η κοπέλα δεν μπορούσε ηθικά να το “σηκώσει” και αυτό την οδήγησε σε ορισμένα άλλα περιστατικά τα τελευταία 15 χρόνια».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του πατέρα της 39χρονης, τους απέδωσε στο σοκ το οποίο έχει υποστεί.

«Δεν του ανέφερε βιασμό» είπε προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να δημιουργούνται εντάσεις στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην τοπική κοινωνία.

«Δεν υπήρχε ούτε ερωτική επιθυμία» δήλωσε ο κ. Κωντσιλίδης διαψεύδοντας ότι το έγκλημα έγινε για λόγους ερωτικής απόρριψης.

Μιλώντας για το τι αποκόμισε από την πρώτη επαφή με την πελάτισσά του δήλωσε ότι προσπαθεί σιγά σιγά να την κάνει να του μιλήσει.

«Δεν έχουμε ολοκληρώσει. Ήταν πραγματικά σοκαρισμένη και είμαστε και όλη η κοινωνία σοκαρισμένοι.

»Την Τετάρτη θα έχει ολοκληρώσει (την απολογία) της.

»Θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τη ζωή της τα τελευταία 15 χρόνια και την οδήγησαν σε αυτή τη βίαιη πράξη», σημείωσε ο δικηγόρος της 39χρονης.

Σύμφωνα με τον κ. Κωντσιλίδη σε αυτό το διάστημα τω 15 ετών συνέβησαν και άλλα γεγονότα, τα οποία την πίεσαν στο γάμο της και γενικά στην καθημερινότητά της με την κατηγορούμενη να συνδέει τα δεινά που έχει περάσει με τον 43χρονο.

«Υπάρχουν και άλλα γεγονότα τα οποία θα τα αναφέρουμε και αυτά στην ανάκριση, τα οποία την οδήγησαν σε αυτή την πράξη», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αδερφού του δολοφονηθέντος ότι ουδέποτε ο αδελφός του είχε ερωτική σχέση με την 39χρονη και τις παραινέσεις του να απευθυνθεί σε δικηγόρο ο συνήγορος της 39χρονης απάντησε ότι «εάν είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν ή όχι, αυτό το γνωρίζει μόνο η θύτρια και δυστυχώς και το θύμα».

«Επιβεβαιώνει και ο αδερφός του θύματος ότι δεν υπήρχε εμμονή της ερωτική το τελευταίο χρονικό διάστημα», σημείωσε

Ωστόσο, όπως είπε η πελάτισσά του τα τελευταία τρία χρόνια είχε κλονισμένη ψυχική υγεία.

«Το τελευταίο τρίμηνο παρακολουθείται εντατικά από ψυχίατρο.

»Από ψυχολόγο (παρακολουθείται) τα τελευταία δύο χρόνια.

»Είχε κλειστεί στον εαυτό της, στο σπίτι της είχε παραμελήσει τον εαυτό της.

»Ήταν δείγματα ψυχικής διαταραχής» υποστήριξε ο κ. Κωντσιλίδης.

Ο σύζυγός της δεν μπορούσε να φανταστεί ότι όλα αυτά θα την οδηγούσαν σε ένα τέτοιο βίαιο περιστατικό

«Δεν μπορούσε να φανταστεί και ο σύζυγός της ότι όλα αυτά θα την οδηγούσαν σε ένα τέτοιο βίαιο περιστατικό» είπε προσθέτοντας ότι το σοκαριστικό στην όλη υπόθεση ότι ήταν μια ήσυχη κοπέλα που δεν είχε κάποια παραβατική συμπεριφορά.

«Δεν το περιμένεις από ένα τέτοιο άτομο να κάνει κάτι τόσο βίαιο» δήλωσε ο κ. Κοντσιλίδης χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα δύο ζευγάρια διατηρούσαν οικογενειακές σχέσεις αποκάλυψε ότι τα τελευταία χρόνια είχαν αποστασιοποιηθεί.

«Χρόνο με τον χρόνο η κατάσταση χειροτέρευε» προσθέτοντας ότι η 39χρονης θα απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη.

Θέλοντας να αναφερθεί στην υπόθεση και την απώλεια του 43χρονου την οποία χαρακτήρισε «τραγική» ο συνήγορος της 39χρονης επισήμανε ότι η θύτρια του εγκλήματος κατέστρεψε τη ζωή της αλλά και της οικογένειας της λόγω της διαταραγμένης ψυχικής της υγείας, η οποία δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως και αποτελεσματικά.

Στη φωτογραφία η 39χρονη γυναίκα σε ένα οικογενειακό τραπέζι δίπλα στον άντρα της, παιδικός φίλος με το θύμα.

Σχετικά άρθρα