Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δολοφονία Χαλκίδα – 39χρονη: «Δεν μίλησα για βιασμό – Κάτι συνέβη πριν χρόνια που δεν κατάφερα να ξεπεράσω»

Δολοφονία Χαλκίδα – 39χρονη: «Δεν μίλησα για βιασμό – Κάτι συνέβη πριν χρόνια που δεν κατάφερα να ξεπεράσω»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βιασμός, Δολοφονίες, Εύβοια, Σάκης Νικολάου, Χαλκίδα,

Συγκλονίζει ένα ακόμη έγκλημα στη χώρα μας, αυτή τη φορά στη Χαλκίδα με θύμα έναν 43χρονο και αυτόπτη μάρτυρα τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του θύματος που μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Χαλκίδας για να καταθέσει όσα είδε, η φερόμενη ως δράστιδα του εγκλήματος παρενοχλούσε τον σύζυγό της, ο οποίος σκεφτόταν να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

Η 39χρονη μίλησε για πρώτη φορά μετά το έγκλημα στον ΑΝΤ1 και στο «Πρωινό» και ανέφερε πως «οι γονείς μου παρανόησαν αυτά που τους είπα.

»Ποτέ δεν μίλησα για βιασμό, τους μίλησα απλά για ένα σημαντικό περιστατικό που συνέβη πριν 15χρόνια χωρίς να τους πω λεπτομέρειες και οι γονείς μου κατάλαβαν εσφαλμένα για βιασμό.

»Μόλις έμαθα τι είπαν δημόσια, αμέσως ζήτησα να τους δω κατ΄ ιδίαν.

»Ήρθαν εδώ όπου κρατούμαι και τους εξήγησα, ότι ήταν κάτι που συνέβη πριν χρόνια, το οποίο για μένα ήταν τόσο σοβαρό που δεν κατάφερα να το ξεπεράσω ποτέ. Τα υπόλοιπα θα τα πω μόνο στον Ανακριτή».

Το χρονικό

Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τις 08.00 το πρωί του Σαββάτου 20/1, όταν ο 43χρονος έφυγε για να πάει στη δουλειά του, υπό το βλέμμα της συζύγου του που τον χαιρετούσε από το μπαλκόνι.

Βίντεο από τοπικό Μέσο δείχνει τον 43χρονο να βγαίνει από την είσοδο της κατοικίας του.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ήταν η σύζυγος που κάλεσε την Άμεση Δράση, λέγοντας «μια γυναίκα μαχαιρώνει τον άντρα μου».

Ένα λεπτό αργότερα η Αστυνομία δέχθηκε εκ νέου κλήση από άλλη γυναίκα η οποία ανέφερε ότι μια γυναίκα μαχαιρώνει έναν άνδρα, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, κοντά στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

Όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο, αντίκρισαν το θύμα σε εμβρυακή στάση φέροντας μαχαίρι στην αριστερή ωμοπλάτη και με αίματα στο σώμα.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο ιατρός του οποίου διαπίστωσε τον θάνατο του 43χρονου άνδρα.

Λίγο πιο μακριά από το σημείο της δολοφονίας βρέθηκε άλλο μαχαίρι με κηλίδες αίματος.

Η Αστυνομία προχώρησε άμεσα στη σύλληψη της 39χρονης, η οποία βρισκόταν στο σημείο γεμάτη με αίματα στα ρούχα.

«Εμμονική» η 39χρονη με τον 43χρονο στην Χαλκίδα, λένε συγγενείς του – «Την είχε βιάσει» ισχυρίζεται ο πατέρας της 39χρονης

Η 39χρονη δολοφόνησε με πολλαπλές μαχαιριές έναν 43χρονο σε κεντρικό δρόμο της Χαλκίδας.

Η γυναίκα είναι τώρα αντιμέτωπη με δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η 39χρονη έφυγε από το σπίτι της στα Λουκίσια Χαλκίδας, διένυσε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων μέχρι το σπίτι του 43χρονου στο κέντρο της πόλης και του έστησε καρτέρι στο σημείο όπου συνήθιζε να παρκάρει το αυτοκίνητό του.

Η 39χρονη, μόλις τον είδε, του επιτέθηκε πισώπλατα, μαχαιρώνοντάς τον.

Την ίδια στιγμή, η σύζυγος του 43χρονου παρακολουθούσε έντρομη την επίθεση από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

«Ενημερώθηκε η Αστυνομία από αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν μπροστά στα μάτια τους να δολοφονείται ο άνθρωπος.

»Ο ένας μάρτυρας ήταν η σύζυγος του θύματος, που παρακολουθούσε από το μπαλκόνι.

»Η φερόμενη ως δράστις ανέμενε τους αστυνομικούς, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και δε θέλησε να μιλήσει στους αστυνομικούς», είπε στο MEGA η εκρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Συγγενείς του θύματος κάνουν λόγο για εμμονή της 39χρονης με τον ξυλουργό.

Το θύμα, που είχε παντρευτεί με τη σύζυγό του τα τελευταία δύο χρόνια, είχε αποκαλύψει τη συστηματική παρενόχληση και τις απειλές που δεχόταν από την δράστιδα τόσο στη σύζυγό του όσο και στον σύζυγο της 39χρονης, που ήταν στενός του φίλος.

«Είδα τα μηνύματα. “Εάν δεν σε έχω εγώ, δε θα σε έχει καμία άλλη”.

»Υπήρχε αυτό το μήνυμα στο κινητό του.

»Δεν είχαν ποτέ σχέση, απ’ ότι συμπεραίνω υπήρχε μία εμμονή, γιατί δεν υπήρχε ποτέ σχέση», είπε ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Όπως συμπλήρωσε ο δικηγόρος, ο 43χρονος είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα, ενώ τόνισε πως από τη στιγμή που το θύμα παντρεύτηκε ξεκίνησαν οι πιέσεις και οι απειλές από την πλευρά της 39χρονης.

«Δεν αξιολόγησα τότε τις απειλές ως σοβαρές.

»Πώς μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα φτάσει ως εκεί;», είπε ο κος Τάρτης.

Ο πατέρας της φερόμενης ως δράστιδος ισχυρίστηκε πως η 39χρονη είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 43χρονο, ωστόσο ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος το διαψεύδει.

«Φυσικά και όχι. Εάν είχε γίνει κάτι τέτοιο, δε θα συνέχιζαν να κάνουν παρέα τα ζευγάρια», είπε, εξηγώντας πως ο 43χρονος και ο σύζυγος της δράστιδος ήταν φίλοι εδώ και πολλά χρόνια.

Οι γονείς της 39χρονης που αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη διέψευσαν ότι η κόρη τους παρενοχλούσε επί τρία χρόνια τον 43χρονο δηλώνοντας πως αντίθετα, η κόρη τους βασανιζόταν για χρόνια, καθώς βιάστηκε από το θύμα και δεν κατάφερε ποτέ να το ξεπεράσει.

Οι γονείς της 39χρονης μίλησαν στο Star και δήλωσαν ότι δεν περίμεναν ποτέ από εκείνη να σκοτώσει κάποιον.

Αποκάλυψαν πως συναντήθηκαν ήδη με την κόρη τους, η οποία τους ζήτησε συγγνώμη που τους ταλαιπωρεί, αλλά τους εξομολογήθηκε ότι έφυγε από πάνω της μια πίεση τριών ετών, γιατί άκουγε ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της.

Σύμφωνα με τον πατέρα της 39χρονης, τα τελευταία τρία χρόνια η κόρη του άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά.

«Βλέπαμε πράγματα που δε μας άρεσαν.

»Βλέπαμε την κόρη μας να κακοποιείται, να απομονώνεται, δε σήκωνε τα τηλέφωνα, δεν ασχολιόταν με το σπίτι της, όπως έκανε στο παρελθόν.

»Ανησυχήσαμε. Μας είχε πει μια κουβέντα για διαζύγιο, αλλά ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος το ήθελε», αφήνοντας να εννοηθεί πως η ίδια έπεφτε θύμα κακοποίησης.

Ο πατέρας της 39χρονης αποκάλυψε πως η κόρη τους τους είχε εξομολογηθεί πως έπεσε θύμα βιασμού από τον 43χρονο σε ένα γλέντι:

«Ψάξαμε να βρούμε το πρόβλημα και μας ομολόγησε ότι πριν τον γάμο της είχε πέσει θύμα βιασμού από το θύμα, μια βραδιά σε ένα γλέντι.

»Δεν το είχε πει σε κανέναν, δεν το είχε καταγγείλει.

»Μας είπε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια το θύμα διέδιδε στο χωριό ότι είχαν ερωτικές σχέσεις.

»Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επηρεαστεί ο γαμπρός μας και να αντιδρά βίαια. Την είχαμε δει με σημάδια στο μάτι».

Ωστόσο, σημείωσε πως ούτε η κόρη του ούτε ο γαμπρός του ήθελαν να πάρουν διαζύγιο, ενώ τόνισε πως το θύμα και ο γαμπρός του είχαν κόψει κάθε επικοινωνία.

«Σε μια συζήτηση ο γαμπρός μου, μού είχε πει ότι αν δεν είχε παιδιά θα σκότωνε τον 43χρονο.

»Εγώ τον γνώριζα, αλλά δεν ήξερα ότι είναι εκείνος με τον οποίο είχαν πρόβλημα η κόρη και ο γαμπρός μου.

»Υπάρχει ένα θύμα, είναι τραγικό, έχουν τη συμπόνια μου», είπε ο πατέρας της 39χρονης.

Σημειώνεται πως ο αδελφός του θύματος αλλά και ο δικηγόρος της οικογένειας σημειώνουν πως η 39χρονη παρενοχλούσε και απειλούσε τον 43χρονο για χρόνια και αυτός ήταν ο λόγος που το 2021 το θύμα έκανε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της.

Σχετικά άρθρα