Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Ερωτήματα γιατί ήταν μόνος του ο αρχιμαφιόζος, χωρίς συνοδεία

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Ερωτήματα γιατί ήταν μόνος του ο αρχιμαφιόζος, χωρίς συνοδεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αστυνομία, Αττική, Βαγγέλης Ζαμπούνης, Βίντεο, Δολοφονίες, Επίθεση Καλάσνικοφ, Μαφία, Νέος Κόσμος,

Την ακριβή διαδρομή που έκαναν οι εκτελεστές που δολοφόνησαν τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη, κορυφαίου στελέχους της Greek Mafia, στο όχημά του, προσπαθούν να χαρτογραφήσουν οι Αρχές, αναζητώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο οι κακοποιοί διέσχισαν μια μεγάλη απόσταση από το Νέο Κόσμο, όπου έγινε το φονικό, μέχρι τη λεωφόρο Αθηνών, στο Δαφνί, όπου εγκατέλειψαν το όχημα και το έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Από εκεί πιθανώς διέφυγαν με άλλο όχημα.

Η διαδρομή που ακολούθησαν φαίνεται να είναι από τη νότια πλευρά της πόλης.

Ερωτήματα γιατί ήταν μόνος του ο αρχιμαφιόζος, χωρίς συνοδεία

Την ίδια ώρα, εξετάζονται και τα κινητά του «Ζαμπόν», όπως ήταν το παρατσούκλι του μαφιόζου θύματος, τα οποία είχε στο όχημά του για τυχόν στοιχεία, μηνύματα και τηλεφωνήματα.

Στόχος είναι να βρεθεί και ο άνθρωπος που έδωσε την διαταγή για το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου, ενώ εντύπωση προκαλεί πως το μοιραίο βράδυ της Κυριακής, ήταν 44χρονος ήταν μόνος του, χωρίς συνοδεία ανδρών που είχαν αναλάβει την ασφάλειά του, όπως συνήθιζε, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει επίσης και οι δεκάδες κάλυκες, τουλάχιστον 97, που βρέθηκαν, με τις Αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν πιθανώς κάποιο γενετικό υλικό που θα οδηγήσει στους εκτελεστές.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν διαφυγή των δραστών από τη χώρα

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη προς όλες τις κατευθύνσεις, και στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει αυξημένη προσοχή και στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους συνοριακούς σταθμούς καθώς εικάζεται πως μπορεί οι δράστες να επιχειρήσουν να διαφύγουν από τη χώρα, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αφού προχωρήσουν οι έρευνες θα κληθούν να καταθέσουν τόσο μάρτυρες του περιστατικού, άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του αλλά και άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την νύχτα και την «Greek Mafia», όπου πρωταγωνιστούσε το θύμα.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Ζαμπούνης

Ο 44χρονος φέρεται να ήταν επί σειρά ετών ο βασικός εκτελεστής της «Greek Mafia».

Με το πέρασμα των χρόνων ανέλαβε τα ηνία σε βόρεια και νότια προάστια.

Στον υπόκοσμο ήταν γνωστό κι ως «Ζαμπόν», είχε δεχτεί επίθεση το 2018 στην Ακτή Κονδύλη 4.

Τότε είχε τραυματιστεί και το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του ματαιώθηκε λόγω εμπλοκής του όπλου των εκτελεστών.

Ένα μήνα πριν από την απόπειρα εναντίον του, είχε δολοφονηθεί στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά μία 33χρονη γνωστή με το ψευδώνυμο «Bella Mafia», με την οποία ο 44χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση.

Εν τω μεταξύ, βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο, ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας.

Καρέ καρέ η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που εξασφάλισε το OPEN, ο ένας από τους εκτελεστές πλησίασε με καλάσνικοφ το παράθυρο του οχήματος του θύματος και άρχισε να πυροβολεί συνεχόμενα, με μανία.

Λίγο μετά, ο δεύτερος δράστης πήγε από την άλλη πλευρά του αυτοκινήτου και επίσης άρχισε να πυροβολεί.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ακριβό συμβόλαιο θανάτου και εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ, ενώ δεν αποκλείουν οι δολοφόνοι να άλλαξαν και γεμιστήρες για να αποτελειώσουν τον 44χρονο.

Το χρονικό

Η μαφιόζικη εκτέλεση έγινε στις 02.00 τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από βενζινάδικο στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού στο Νέο Κόσμο.

Η δολοφονική επίθεση κράτησε περίπου 40 δευτερόλεπτα.

Φαίνεται πως οι εκτελεστές είχαν εμπειρία σε τέτοιου είδους χτυπήματα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα όπλα που χρησιμοποίησαν ήταν «καθαρά» δηλαδή δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες.

Οι δράστες, επέβαιναν σε ΙΧ ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, καθώς γίνεται λόγος μετά την δολοφονία για μία μοτοσικλέτα που απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο.

Λίγο αργότερα ένα ΙΧ βρέθηκε καμένο, στη Λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί και εικάζεται πως είναι εκείνο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία.

Σχετικά άρθρα