Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρήτη: 14χρονοι «έγδυναν» συμμαθήτριες τους και διακινούσαν τις παραποιημένες φωτογραφίες

Κρήτη: 14χρονοι «έγδυναν» συμμαθήτριες τους και διακινούσαν τις παραποιημένες φωτογραφίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηράκλειο, Κρήτη, Μαθητές, Παιδική Πορνογραφία, Πορνογραφία Ανηλίκων,

Ποινική δίωξη για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων ασκήθηκε εις βάρος ενός αγοριού και ενός κοριτσιού 14 ετών από το Ηράκλειο Κρήτης, που είχαν συλληφθεί έπειτα από καταγγελία δύο συμμαθητριών τους ότι παραποίησαν και διακίνησαν φωτογραφίες τους με επεξεργασμένο περιεχόμενο που παρέπεμπε σε πορνογραφικό υλικό.

Μάλιστα, τις φωτογραφίες που είχαν επεξεργαστεί και παραποιήσει, σύμφωνα με την καταγγελία, τις αναρτούσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, στα ανήλικα παιδιά, μαθητές της δευτέρας τάξης του Γυμνασίου, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της παρακολούθησης ειδικού συμβουλευτικού προγράμματος στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των δυο ανηλίκων και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την απολογία τους επιχείρησαν το ένα να επιρρίψει ευθύνες στο άλλο.

Ειδικότερα:

Το αγόρι ισχυρίστηκε ότι το κορίτσι του ζήτησε να παραποιήσει τις φωτογραφίες και του ασκούσε μπούλινγκ τα τελευταία δυο χρόνια.

Το κορίτσι, από την πλευρά του, αρνούμενο τις κατηγορίες, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι μόνο του το αγόρι παραποίησε τις φωτογραφίες και τις έστειλε στην ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχαν συλληφθεί και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σχετικά άρθρα