Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κεφαλονιά: Τα φουντούνια και το ενεργειακό ποτό «πρόδωσαν» τους Αλβανούς που μαχαίρωσαν τον 73χρονο

Κεφαλονιά: Τα φουντούνια και το ενεργειακό ποτό «πρόδωσαν» τους Αλβανούς που μαχαίρωσαν τον 73χρονο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανοί, Αστυνομία, Διάρρηξη, Κεφαλονιά, Λαθρομετανάστες, Ληστεία, Μετανάστες,

Υπολείμματα φαγητού και ποτού πρόδωσαν τους δύο Αλβανούς που συνελήφθησαν για την άγρια ληστεία με θύμα τον 73χρονο στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον 25χρονο, που μαχαίρωσε τον άτυχο άνδρα, και τον 18χρονο συνεργό του, από φουντούνια και το ενεργειακό ποτό Monster Energy.

Οι δύο δράστες είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του 73χρονου, αφήνοντας υπολείμματα από φουντούνια και κουτάκι από το ποτό, τα οποία αγόρασαν από κοντινό σούπερ μάρκετ, με τον υπάλληλο που τους τα πούλησε να τους έχει δει.

Η κατάσταση του 73χρονου και οι δηλώσεις συγγενών του

Εν τω μεταξύ, μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο 73χρονος, θύμα άγριας ληστείας με μαχαίρι, στο σπίτι του στην Κεφαλονιά, την Τετάρτη το βράδυ.

Ο 25χρονος δράστης μαχαίρωσε στην κοιλιά, τον μηρό και τα πλευρά τον άτυχο άνδρα αφού πρώτα του ζήτησε χρήματα.

Οι δράστες συνελήφθησαν, ωστόσο οι συγγενείς του 73χρονου βιώνουν δραματικές στιγμές αγωνίας λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του.

«Τα δύο επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα» δήλωσε στο Mega ο ανιψιός του 73χρονου.

Αποκαλύπτει δε την έκπληξή του για τη βίαιη αυτή ενέργεια των δραστών καθώς δηλώνει ότι τους έβλεπε καθημερινά στο νησί και δεν φανταζόταν ότι θα προέβαιναν σε κάτι τέτοιο.

«Οι δράστες ήταν ντόπιοι.

»Εργάζονταν σε οικοδομές» δηλώνει συγκεκριμένα ο Νίκος Σταμούλης για να προσθέσει ότι ο θείος του έμενε μόνος στο σπίτι.

«Το σπίτι δεν είχε μέσα λεφτά.

»Ήθελαν να σκοτώσουν τον θείο μου για να μην τους αναγνωρίσει» συμπληρώνει.

«Έπεσα από τα σύννεφα, ήξερα τα παιδιά.

»Τους βλέπαμε σε καθημερινή βάση, είμαστε μία μικρή κοινωνία.

»Έχουμε πάθει σοκ» υπογραμμίζει δε ο κ. Σταμούλης.

Το χρονικό της ληστείας

Οι δύο Αλβανοί αρχικά παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού του ηλικιωμένου στην Αγία Ευφημία, με τον 25χρονο να μπαίνει στο σπίτι και τον 18χρονος να φυλάει τσίλιες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν ο 73χρονος μπήκε στο σπίτι του ο 25χρονος Αλβανός του επιτέθηκε με μαχαίρι χτυπώντας τον περίπου 10 φορές στην κοιλιά και την ωμοπλάτη. Στη συνέχεια οι δύο ληστές τράπηκαν σε φυγή.

Το θύμα κατάφερε να βγει αιμόφυρτο στον δρόμο και να ζητήσει βοήθεια, καταρρέοντας στο κοντινότερο σπίτι που βρήκε.

Τελικά οι δύο Αλβανοί συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κεφαλληνίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, σήμερα (28.12.2023), το απόγευμα, στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κεφαλληνίας, 2 αλλοδαποί, ηλικίας 18 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας και παράβαση του νόμου για τα όπλα, ενώ, επιπλέον διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Πιο αναλυτικά, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, βραδινές ώρες χθες (27.12.2023), οι δράστες, έχοντας ως σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα, παραβίασαν παράθυρο οικίας ηλικιωμένου σε περιοχή της Σάμης Κεφαλληνίας, όπου ο ένας εξ αυτών (25χρονος) εισήλθε σε αυτή, ενώ ο έτερος (18χρονος) παρέμεινε εξωτερικά επιτηρώντας το χώρο.

Εκείνη την ώρα εισήλθε στην οικία ο ηλικιωμένος ένοικος της, στη θέα του οποίου, ο 25χρονος δράστης του επιτέθηκε με μαχαίρι, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες στην κοιλιακή χώρα και την ωμοπλάτη, ενώ στη συνέχεια, μαζί με το συνεργό του, τράπηκαν σε φυγή.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των -2- δραστών, οι οποίοι μετά από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα (28.12.2023), σε περιοχή της Κεφαλονιάς.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σάμης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Σχετικά άρθρα