Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο 18χρονος που σκότωσε τον αδερφό του στη Νέα Σμύρνη είχε συλληφθεί 2 φορές στο παρελθόν

Ο 18χρονος που σκότωσε τον αδερφό του στη Νέα Σμύρνη είχε συλληφθεί 2 φορές στο παρελθόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αστυνομία, Αττική, Δολοφονίες, Νέα Σμύρνη,

Στην ανακρίτρια αναμένεται να οδηγηθεί την Παρασκευή (29/12) για να απολογηθεί ο 18χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον αδελφό του μετά από καβγά στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Σε βάρος του δράστη, που φέρεται να είναι γνώριμος της Αστυνομίας καθώς έχει συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν, έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, ο 18χρονος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2022 από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης για την τέλεση δύο ληστειών.

Πέντε μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2022 είχαν συλληφθεί τόσο ο 18χρονος όσο και ο 16χρονος αδελφός του για ενδοοικογενειακή βία μετά από καβγά που είχαν και πάλι για τα ρούχα.

Οι κηλίδες αίματος μπροστά από την μπαλκονόπορτα και οι ματωμένες γάζες στην κουζίνα

Στο διαμέρισμα όπου σημειώθηκε το έγκλημα, οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες με αποτέλεσμα στην τραπεζαρία μπροστά από την μπαλκονόπορτα να εντοπιστούν τουλάχιστον πέντε κηλίδες αίματος.

Στην κουζίνα υπήρχε ακαταστασία από τις γάζες και τον ιατρικό εξοπλισμό με τον οποίο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο θύμα, ενώ στην κρεβατοκάμαρα υπήρχε ακαταστασία και πεταμένα ρούχα από βαλίτσες.

Τον κυνήγησε μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με το ψαλίδι

Τα δύο αδέλφια φέρεται να μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή και τότε ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος.

Ο τραυματίας έφηβος διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας, από τη δικαιοσύνη και την κοινωνία» τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις η μητέρα του 18χρονου.

Το χρονικό της τραγωδίας στη Νέα Σμύρνη

Λίγο μετά τις 21.00 την Τρίτη (26/12) το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση που ενημέρωνε ότι από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη ακούγονται φωνές.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια.

Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία του.

Σχετικά άρθρα