Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για τη βόμβα κοντά στα ΜΑΤ

Η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για τη βόμβα κοντά στα ΜΑΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αστυνομία, Αττική, Εκρηκτικός Μηχανισμός, ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης),

Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση με τη βόμβα στου Ζωγράφου κοντά στην έδρα των ΜΑΤ η οποία εξουδετερώθηκε από το ειδικό τμήμα της Αστυνομίας εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σ’ αυτήν αναφέρεται ότι ενημερώθηκε στις 12.29 έπειτα από το ηχογραφημένο μήνυμα που εστάλη στα ΜΜΕ αλλά και πως στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς αν η βόμβα πυροδοτούνταν «θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Σήμερα και ώρα 12.29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

»Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

»Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

»Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Σχετικά άρθρα