Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήμος Αθηναίων: ΕΔΕ μετά από καταγγελία της Δήμητρας Λιαράκου για σεξουαλική παρενόχληση από δημοτικούς αστυνομικούς

Δήμος Αθηναίων: ΕΔΕ μετά από καταγγελία της Δήμητρας Λιαράκου για σεξουαλική παρενόχληση από δημοτικούς αστυνομικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αθήνας, Δημοτική Αστυνομία, Κώστας Μπακογιάννης, Σεξουαλική Παρενόχληση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χάρης (Χρυσόστομος) Δούκας,

Την άμεση διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε βάρος υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Η εντολή για τη διενέργεια της ΕΔΕ ήρθε μετά από καταγγελία κοπέλας στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Σύμφωνα με την κοπέλα, έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από αστυνομικούς της Δημοτικής Αστυνομίας, με προσβλητικά και μειωτική σχόλια.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια, σημειώθηκε ενώ είχε μεταβεί στα κεντρικά για να παραλάβει τις πινακίδες του αυτοκινήτου της.

«Με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη διατάχθηκε η άμεση διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί καταγγελία που αφορά σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Σημειώνεται ότι, να ριχτεί άπλετος φως με τη διενέργεια ΕΔΕ ζήτησε και ο Χάρης Δούκας, ο οποίος επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας την Παρασκευή.

Δήμητρα Λιαράκου

Με εντολή της παρούσας δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για καταγγελία που αφορά σε χυδαία σεξουαλική παρενόχληση κοπέλας από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών στη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας στο κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την καταγγελία την οποία μοιράστηκε η κοπέλα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Tik Tok, οι αστυνομικοί την παρενόχλησαν σεξουαλικά όταν πήγε να πληρώσει παράβαση η οποία της είχε βεβαιωθεί.

Όπως διηγείται η Δήμητρα Λιαράκου, μετέβη στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αγίου Κωνσταντίνου για να πληρώσει παράβαση η οποία της είχε βεβαιωθεί.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να την παρενοχλούν αρχικά με σχόλια για την εμφάνισή της και προσφέροντάς της να τη συνοδεύσουν σε φωτοτυπείο της περιοχής επικαλούμενοι την «επικινδυνότητα της περιοχής».

«Μου είπαν θες να σε πάω; Είναι επικίνδυνα τέτοια ώρα στην Αγίου Κωνσταντίνου. Ήταν πρωί. ΕΙΝΑΙ πρωί.

»Άλλος έλεγε “έλα συνόδευσε την κούκλα, πήγαινε την κοπέλα, πήγαινε την εσύ κλπ”», περιγράφει στο βίντεο της καταγγελίας της.

Η Δήμητρα συνειδητοποίησε ότι χρειάστηκε να βρει ηλεκτρονικά το χαρτί της ασφάλειας του αυτοκινήτου της και όταν το είπε στους αστυνομικούς εκείνοι συνέχισαν να την παρενοχλούν.

Όπως διηγείται: «Αρχίζει να μου λέει ο ένας αστυνομικός να πάω σπίτι του για να βρούμε την ασφάλεια.

»Ο άλλος χασκογελούσε δίπλα του. Έλεγα ξανά και ξανά ότι θέλω να βρούμε την ασφάλεια και εκείνοι μου έλεγαν “τι μπορείς να κάνεις εσύ για εμένα αν σου βρω την ασφάλεια;”».

Στο βίντεό της η σύγχυση της Δήμητρας είναι εμφανής, ενώ σχολιάζει κλείνοντας:

«Ένιωσα ότι με υποτιμάνε τόσο πολύ… Σηκώθηκα και έφυγα.

»Ήταν τρεις άντρες, όπου και οι τρεις –με συγχωρείτε για την έκφραση– με καυλαντίζανε.

»Γενικά έχω πολύ δυνατή προσωπικότητα. Και θα μπορούσα να μην έχω.

»Ο μόνος λόγος που είμαι έτσι είναι γιατί όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ πού σκατά ζω.

»Νιώθω ότι δεν μπορεί να καταλάβει κανένας άντρας πώς νιώθω αυτή τη στιγμή».

Η Δήμητρα Λιαράκου είναι νεαρή youtuber ή TikToker.

Σχετικά άρθρα