Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλεξανδρούπολη Αλβανός «συνέλαβε» 13 Σύρους και Πακιστανούς, τους έβαλε σε τρέιλερ και το έσερνε με ημιφορτηγό

Στην Αλεξανδρούπολη Αλβανός «συνέλαβε» 13 Σύρους και Πακιστανούς, τους έβαλε σε τρέιλερ και το έσερνε με ημιφορτηγό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανοί, Αλεξανδρούπολη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βίντεο, Έβρος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόσφυγες, Πυρκαγιά, ΣΥΡΙΖΑ, Φωτιά,

Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος, το οποίο εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Το συμβάν έλαβε χώρα την Τρίτη 22/8 το απόγευμα, πλησίον της Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, αλβανικής καταγωγής, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν.

Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέροντας:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο.

»Παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία.

»Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές.

»Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών.

»Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό “ακτιβισμό”. Θα έρθει η ώρα του απολογισμού.

»Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

»Σε κάθε περίπτωση, η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, μέσω των αρμοδίων Αρχών, προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών και εξετάζει κάθε καταγγελία. Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει:

«Ο κ. Μητσοτάκης σύρεται πίσω από το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για συζήτηση πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές – Να παρέμβουν οι αρχές για τις εικόνες αυτοδικίας εναντίον μεταναστών»

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών “με πρωτοβουλία” του κ. Μητσοτάκη.

»Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης σύρεται πίσω από το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εδώ και έναν ολόκληρο μήνα για συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αίτημα που επανέλαβε και σήμερα, για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης είναι “πρωτοβουλία Μητσοτάκη”.

»Η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη εδώ και τέσσερις ημέρες, συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, η περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, αλλά την κυβέρνηση την ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάρρευσης του δήθεν επιτελικού κράτους.

»Τέλος, για τα αποτρόπαια φαινόμενα αυτοδικίας εναντίον μεταναστών, ας αφήσει τα ευχολόγια ο κ. Μαρινάκης.

»Η ίδια η Νέα Δημοκρατία έχει εκθρέψει και έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την ακροδεξιά.

»Το λιγότερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ζητήσει την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών για τις ανατριχιαστικές εικόνες που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας».

Σχετικά άρθρα