Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γνωστός τραμπούκος! Ο 43χρονος Έλληνας χούλιγκαν που συνελήφθη είχε «ρόλο» καθοδηγητή στους Κροάτες

Γνωστός τραμπούκος! Ο 43χρονος Έλληνας χούλιγκαν που συνελήφθη είχε «ρόλο» καθοδηγητή στους Κροάτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΚ, Αθήνα, Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αστυνομία, Αττική, Γήπεδο ΑΕΚ, Δολοφονίες, Κροατία, Μιχάλης Κατσουρής, Ναζί, Νέα Φιλαδέλφεια, Νεοναζί, Οπαδική Βία, Οπαδοί ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ποδόσφαιρο, Χούλιγκαν,

Συνελήφθη νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 18/8 ο Έλληνας οπαδός του Παναθηναϊκού για τον οποίο είχε εκδοθεί σχετικό ένταλμα μετά την ταυτοποίησή του για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 43χρονος εντοπίστηκε στην οικία του στην περιοχή του Γκύζη.

Μάλιστα μετά τη σύλληψή του ακολούθησε έρευνα στην οικία του.

Η συμμετοχή του 43χρονου στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια ταυτοποιήθηκε από ένα βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας και φαίνεται να έχει ηγετικό και καθοδηγητικό ρόλο στο τάγμα θανάτου των ακροδεξιών Κροατών χούλιγκαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 43χρονος είναι γνωστός στις Αρχές και έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε οπαδικά επεισόδια.

Μάλιστα πριν μερικούς μήνες είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια άγριας σύγκρουσης οπαδών αντίπαλων ομάδων έξω από το Πρωτοδικείο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Δικαιοσύνη έχει στη διάθεσή της στοιχεία και ευρήματα τέτοια που, όπως εκτιμάται, είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση και άλλων προσώπων στην αιματηρή επίθεση που επί του παρόντος είναι εκτός του κάδρου της ανακριτικής διαδικασίας.

Αυτό σημαίνει πως μετά την ταυτοποίηση νέων προσώπων θα αυξηθεί και ο αριθμός των κατηγορουμένων στην υπόθεση της σκληρής οπαδικής βίας.

Οι κατηγορίες εις βάρος του Έλληνα οπαδού που συνελήφθη – Τι βρέθηκε σπίτι του

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι 43χρονος ημεδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής απογευματινές ώρες σήμερα (18-08-2023) καθώς σχετίζεται με πράξεις οπαδικής βίας.

Ειδικότερα κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας,

2 μεταλλικά μπαστούνια baseball

2 κράνη, χρώματος μαύρο,

συσκευή κινητού τηλεφώνου,

ξύλινο στειλιάρι και

κράνος, χρώματος μαύρο.

Ρόλο καθοδηγητή στη φονική επίθεση είχε ο Έλληνας

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από την Παρασκευή ο 43χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, μετά την ταυτοποίησή του από βίντεο τη νύχτα των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πρόκειται για γνώριμο των Αρχών που προ λίγων μηνών είχε ανάμιξη σε επεισόδια οπαδών έξω από το Πρωτοδικείο.

Ο άνδρας φαίνεται σε βίντεο, να καθοδηγεί τη στρατιά των ακροδεξιών Κροατών χούλιγκαν, στους δρόμους γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Στο βιντεοληπτικό υλικό, διακρίνεται, με ρόπαλο στα χέρια να οδηγεί την ομάδα των χούλιγκαν της Ντιναμό.

Τους δείχνει τον δρόμο και όλοι μαζί εφορμούν έξω από το γήπεδο «OPAP ARENA».

Σταματάει την κυκλοφορία και έναν διερχόμενο οδηγό

Τον αναγκάζει με νοήματα να κάνει όπισθεν και να φύγει.

Συνεχίζει να καθοδηγεί τον όχλο και λίγα λεπτά αργότερα φαίνεται στο βάθος η συμπλοκή που ξεκινάει.

Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί πως εκείνος ήταν που έδειξε στους Κροάτες, πως να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά και πως να κινηθούν στην Αθήνα.

Παράλληλα, οι Αρχές δεν αποκλείουν την περίπτωση να είναι ο «εφοδιαστής» των Κροατών με σουγιάδες, ρόπαλα, σιδηρολοστούς, βεγγαλικά.

Αυτά τα πλάνα αποτελούν για την Αστυνομία ακόμη μία επιβεβαίωση για το ραντεβού και την στενή συνεργασία Ελλήνων και Κροατών χούλιγκαν το βράδυ των επεισοδίων.

Πλούσιο παραβατικό παρελθόν

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 43χρονος φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού, έχει πολύ πλούσιο παραβατικό παρελθόν στην οπαδική βία.

Οι γείτονές του, ανέφεραν ότι είναι «κλειστός χαρακτήρας που δεν επεδίωκε επαφές».

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε τραυματιστεί μαζί με έναν ακόμη οπαδό του Παναθηναϊκού, μετά από συμπλοκή μεταξύ οργανωμένων της ίδιας ομάδας, στην οδό Δέγλερη έξω από το Πρωτοδικείο, κατά την διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης οπαδικής βίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας, 2 μεταλλικά μπαστούνια baseball, 2 κράνη, χρώματος μαύρο, συσκευή κινητού τηλεφώνου και ξύλινο στειλιάρι.

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 43χρονος Έλληνας χούλιγκαν

Προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα ζήτησε και έλαβε από τη 25ητακτικη ανακρίτρια ο 43χρονος χούλιγκαν ο οποίος συνελήφθη μετά από ένταλμα για συμμετοχή στην αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Ο συλληφθείς προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας το Σάββατο και όπως είχε δικαίωμα ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ ενώ αμέσως μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Σχετικά άρθρα