Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μένει ως έχει η αθώωση για το αίσχος στη Μανωλάδα

Μένει ως έχει η αθώωση για το αίσχος στη Μανωλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, Μανωλάδα, Μετανάστες, Φράουλες, Φραουλοχώραφα,

Παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η ομόφωνη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου Πατρών για την υπόθεση στη Νέα Μανωλάδα με «την εμπορία ανθρώπων» και την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης δεν πρόκειται να δικαστούν ξανά.

Άλλωστε η αναίρεση ήταν η μοναδικός τρόπος να δικαστεί εκ νέου ο επιχειρηματίας κι ο επιστάτης αφού η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και δεν θα μπορούσε να ασκηθεί έφεση υπέρ του νόμου.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κων/νος Παρασκευαϊδης, αποφάσισε τελικά να μην ασκήσει αναίρεση στην αθώωση του επιχειρηματία και ενός εκ των επιστατών για την αιματηρή επίθεση σε βάρος των μεταναστών εργατών στις καλλιέργειας φράουλας το 2013.Με την ίδια απόφαση απορρίπτεται και η σχετική αίτηση αναίρεσης που είχαν υποβάλλει στο μεσοδιάστημα και οι εμπλεκόμενοι μετανάστες.

Ο κ. Παρασκευαίδης έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του ΜΟΔ της Πάτρας, καθώς έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αλλά υπήρξε και ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των δικαστών.

Αντιδράσεις

Η απόφαση του δικαστηρίου τον περασμένο Αύγουστο είχε προκαλέσει την αντίδραση και της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη που ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας μόλις καθαρογράφει η παραπάνω απόφαση που αφορά την εμπορία ανθρώπων να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφό της, προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της.

Υπενθυμίζουμε πως το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.

Παράλληλα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.

Επιβλήθησαν ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι. Σύμφωνα μάλιστα με την δικαστική απόφαση οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Πηγή: capital.gr

Σχετικά άρθρα