Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννούσαν στα Χανιά μωρά για να τα πουλήσουν – Διακεκριμένοι επιστήμονες τα κτήνη συμμορίτες

Γεννούσαν στα Χανιά μωρά για να τα πουλήσουν – Διακεκριμένοι επιστήμονες τα κτήνη συμμορίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Εγκληματική Ομάδα, Εγκληματική Οργάνωση, Εμπόριο Ανθρώπων, Κρήτη, Μωρό, Παράνομη Υιοθεσία, Υιοθεσία, Χανιά,

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών που δρούσε στην Κρήτη, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες, είχαν στήσει «βιομηχανία» με φόντο το όνειρο απόκτησης ενός παιδιού.

Οι βασικοί εμπλεκόμενοι από τους εννιά μέχρι στιγμής συλληφθέντες (έξι στα Χανιά, δύο στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη), κατηγορούνται, με βάση τη δικογραφία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, για εγκληματική οργάνωση.

Περιλαμβάνονται επίσης αδικήματα που αφορούν σε εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου, παραβάσεις του νόμου περί υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία-απάτη, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις κ.α.

Κατά την ΕΛ.ΑΣ, το «δίκτυο» είχε διασυνδέσεις διεθνώς, ενώ οι βασικοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται να είχαν offshore εταιρείες.

Οι συλλήψεις, η αγοραπωλησία βρέφους και η Γεωργιανή… μεσίτρια

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, συνελήφθησαν: ο επικεφαλής του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά, διακεκριμένος γυναικολόγος, ένας γιατρός εμβρυολόγο, ο οποίος επίσης ανήκε στο δυναμικό του Κέντρου, και έξι γυναίκες, τέσσερις Ελληνίδες και δύο αλλοδαπές, οι πέντε εργαζόμενες στην ιδιωτική κλινική και μία που φέρεται να επιχείρησε να πωλήσει το νεογέννητο βρέφος της.

Η δικογραφία είναι ογκώδης και τα όσα περιγράφονται σε αυτήν παραπέμπουν σε μία μεγάλη μπίζνα που φέρεται να είχε στηθεί γύρω από το Κέντρο με φόντο την λαχτάρα ζευγαριών να τεκνοποιήσουν είτε με τη διαδικασία της εξωσωματικής είτε με τη διαδικασία της παρένθετης μητέρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συλλήψεις της Αθήνας αφορούν δύο Ρουμάνες, η μία είναι εργαζόμενη στο Κέντρο, η άλλη είναι αυτή που γέννησε καθ’ υπόδειξη του κυκλώματος και επιχείρησε να πουλήσει το νεογέννητο βρέφος.

Φέρεται να την συνόδευσε στην Αθήνα για την αγοραπωλησία η έτερη Ρουμάνα.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο βρέφος υπήρχε σε εξέλιξη παζάρι από τον Φεβρουάριο με ζευγάρι που ήθελε να αποκτήσει παιδί.

Στην υπόθεση αυτή φέρεται να εμπλέκεται και μία δικηγόρος από Θεσσαλονίκη, η οποία είχε μεσολαβήσει για να τακτοποιήσει τα χαρτιά της υιοθεσίας ώστε να φαίνεται νόμιμη, όπως υποστηρίζεται.

Πρόκειται για Γεωργιανή, η οποία φέρεται να έκανε τη … μεσίτρια, καθώς έβρισκε γυναίκες από άλλες χώρες και τις μετέφερε στα Χανιά.

Υπεράκτιες εταιρείες και στυγνή εκμετάλλευση

Οι αλλοδαπές γυναίκες που είχαν οδηγηθεί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και κατέθεταν παρουσία ψυχολόγου, βρίσκονται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και φέρονται να είχαν υποβληθεί σε ορμονοθεραπείες προκειμένου να κυοφορήσουν.

Οι κοπέλες που χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα για να κυοφορήσουν τα κατά παραγγελία βρέφη, λάμβαναν μηνιαίο εισόδημα από 300 έως 600 ευρώ.

«Είχαμε ανάγκη από χρήματα» υποστηρίζουν, λέγοντας ότι δεν είχαν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και τους κινδύνους που υπέβαλαν τους εαυτούς τους.

Το κύκλωμα, φέρεται να έβρισκε νεαρές γυναίκες από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, τις οποίες χρησιμοποιούσε έναντι αμοιβής είτε ως παρένθετες μητέρες είτε ως δότριες ωαρίων και τους εξασφάλιζε διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το «πακέτο» κάθε προγράμματος παρένθετης μητρότητας, κυμαινόταν από 70.000 έως 100.000 ευρώ.

Τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος φέρονται να έχουν υπεράκτιες εταιρείες σε Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Αμερική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το ΣΔΟΕ έχει εμπλοκή στις έρευνες, ως προς το «ξεσκόνισμα» των οικονομικών στοιχείων του Κέντρου.

Σχετικά άρθρα