Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ψέκας «θεματοφύλακας» είπε γιατί έβαλε τις βόμβες σε Σκωτικό και Μεγάλη Στοά

Ο ψέκας «θεματοφύλακας» είπε γιατί έβαλε τις βόμβες σε Σκωτικό και Μεγάλη Στοά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αττική, Βομβιστική Επίθεση, Ελευθεροτεκτονισμός, Θεματοφύλακες του Συντάγματος, Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ), Τρομοκρατία,

Σε μια απολογία μανιφέστο προχώρησε ο 61χρονος Γ.Λ., ο οποίος συνελήφθη για εμπρηστικές επιθέσεις και απόπειρες επιθέσεων στο κτίριο του Σκωτικού Τύπου (Σουρμελή 2) και στο κτίριο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (Σουρμελή και Αχαρνών), τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ειρηνοδικείο Κορωπίου. Ο 61χρονος ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

«Αναφορικά με την απόφασή μου για το χτύπημα στη Μασονική Στοά στην οδό Σουρμελή έχει να κάνει με την προσπάθεια της Κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες, με τον κίνδυνο απώλειας της Εθνικής κυριαρχίας στο δικαστήριο της Χάγης.

»Η απόφαση αυτή έχει υπαγορευτεί, με βάση δηλώσεις του δημοσιογράφου κυρίου Κ…, από τη Μυστική Λέσχη Αθηνών».

Ο ίδιος μάλιστα στις 2 Μαρτίου, είχε προσπαθήσει να πυρπολήσει τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια πυροδότησε εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του Ειρηνοδικείου στο Κορωπί.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου.

Για την 1η από τις δύο ενέργειες, η οποία δεν ολοκληρώθηκε, καθώς έγινε αντιληπτός από περίοικο, ανέφερε στην προανακριτική του απολογία τα εξής:

«Πήρα την απόφαση να κάνω αυτή τη συμβολική ενέργεια λόγω του διεφθαρμένου συστήματος εκπαίδευσης που έχει επιβληθεί στα ελληνικά σχολεία και ειδικότερα στο συγκεκριμένο κτίριο, επειδή είχα δεχθεί τον εμπαιγμό από τον διευθυντή σε ότι αφορά στην παραβίαση ελευθερίας και προσωπικών δεδομένων που είχε υποστεί η κόρη μου από το παράνομο ερωτηματολόγιο το έτος 2019».

Ο 61χρονος, ο οποίος αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» και επικαλείται το άρθρο 120, το οποίο, όπως είπε, «του δίνει το δικαίωμα να αυτενεργήσει», έξι ημέρες πριν τη σύλληψή του ο Γ. Λ. στην σελίδα στο Facebook είχε κάνει ανάρτηση στην οποία έγραφε:

«Η ΜΑΣΟΝΙΑ KAI H ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

»Η “ΕΚΔΙΚΗΣΗ” ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ.

»ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ».

Ο ίδιος παρέπεμπε σε ένα μπλογκ, στο οποίο εμφανίζεται πάλι ο ίδιος να απευθύνεται στους “εν Χριστώ αδελφούς”, τους οποίους υποτίθεται πως ενημερώνει για τη μασονία, ενώ τονίζει ότι έρχεται η πτώση της στην Ελλάδα και μοιραία αυτή θα συμπαρασύρει τη μασονία παγκοσμίως.

Η αμορφωσιά του, που τον οδήγησε στον παραλογισμό και την τρομοκρατία, φανερώνεται από το πολύ απλό γεγονός ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ελευθεροτέκτονας, δηλαδή μασόνος και μάλιστα επιφανής.

Το κτίριο του Σκωτικού Τύπου επί της οδού Σουρμελή και δίπλα το κτίριο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος επί των οδών Σουρμελή και Αχαρνών. Η βόμβα εξερράγη έξω από το κτίριο του Σκωτικού, στο κτίριο της Μεγάλης Στοάς την πρόλαβαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η ανάρτηση του πέντε μέρες μετά την επίθεση

Λίγες μέρες μετά την επίθεση στα Τεκτονικά Κτίρια στην Αθήνα δημοσίευσε ένα άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα, στο οποίο σχολίαζε την έκρηξη στην οδό Σουρμελή κάνοντας λόγο για τιμωρία από τον «Πολέμαρχο του Θεού» ο οποίος θα πολεμήσει «δια όπλων» τις σατανικές δυνάμεις.

Να σημειωθεί ότι οι Ελευθεροτέκτονες δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία παρά μόνο με τον Ορθό Λόγο και τον Διαφωτισμό.

Επίσης, ο 61χρονος δημοσιεύσε και φωτογραφίες από φέιγ βολάν τα οποία παρουσίαζε ως προκήρυξη για την επίθεση στα Τεκτονικά Κτίρια επί της οδού Σουρμελή.

Τα φέιγ βολάν, με τίτλο «Μασόνοι Σατανιστές και Προδότες της Ελλάδος», ανέγραφαν μεταξύ άλλων «κηρύσσουμε επίσημα τον πόλεμο σε κάθε εχθρό και πολέμιο της πατρίδος μας».

Μεγάλη Στοά και Ύπατο Συμβούλιο δεν είναι το ίδιο

Ο Αρχαίος και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος του Ελευθεροτεκτονισμού, γνωστός απλά και ως Σκωτικός Τύπος, είναι μια ενιαία πνευματικά και εννοιολογικά σειρά 33 προοδευτικών βαθμών, οργανωμένων σε δύο διακριτές σειρές:

Τον Συμβολικό Τεκτονισμό (1°- 3°) που συνήθως έχει διακριτή δομή και υπάγεται στη διοίκηση της οικείας Μεγάλης Στοάς.

Τον Φιλοσοφικό Τεκτονισμό (4°- 33°), διοικούμενο από το Ύπατο Συμβούλιο (υπό την προεδρία του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη), που συνιστά και «φύλακα» (δηλαδή τον πνευματικό καθοδηγητή και «προστάτη») του Τύπου.

Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός είναι μία από τις δύο κύριες εξελίξεις του Συμβολικού Τεκτονισμού (1°- 3°) που ένας Διδάσκαλος Τέκτων μπορεί να ακολουθήσει για εμβάθυνση στις αρχές και έννοιες του Ελευθεροτεκτονισμού.

Η άλλη κύρια εξέλιξη είναι ο Τύπος της Υόρκης, που καθιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την ονομασία Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος το 1868, αφού η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας με απόφαση του Μεγάλου Διδασκάλου παραχώρησε σχετική άδεια στις 16 Φεβρουαρίου 1867 στο μέχρι τότε Διευθυντήριο, που διοικούσε από το 1864 τον υφιστάμενο Ελληνικό Τεκτονισμό (με πρώτες καταγεγραμμένες στοές στις πόλεις Αθήνα, Πειραιά, Χαλκίδα, Πάτρα, Σύρο, Λαμία και Άργος).

Το Ύπατο Συμβούλιο του 33° του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος ιδρύθηκε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το έτος 1872, υπό του Δημητρίου Ροδοκανάκη που ανυψώθηκε στον 33° βαθμό από το Ύπατο Συμβούλιο της Σκωτίας, με εξουσιοδότηση για την ίδρυση Υπάτου Συμβουλίου στην Ελλάδα.

Το 1936, η Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος μετονομάσθηκε σε Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, και εδρεύει μέχρι σήμερα στην Αθήνα, επί της οδού Αχαρνών 19 και Σουρμελή, ενώ ο Σκωτικός Τύπος ήταν ο μόνος ενεργός Τεκτονικός Τύπος στην Ελλάδα μέχρι και το 1980.

Το Ύπατο Συμβούλιο για την Ελλάδα δέχεται μέλη, τέκτονες διδασκάλους, από τις δύο κανονικές μεγάλες στοές, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΜΣτΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΕΜΣτΕ).

Που μπορείτε να βρείτε τον Σκωτικό Τύπο

Το ελληνικό Ύπατο Συμβούλιο υπό τον Εμ. Γερακιό αποτελεί το νόμιμο και κανονικό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τεκτονικές παραδόσεις και δεκάδες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του Αρείου Πάγου.

Ως νόμιμο και κανονικό Ύπατο Συμβούλιο διατηρεί αγαστές σχέσεις τόσο με το μητρικό των ΗΠΑ όσο και με το γαλλικό, που είναι το δεύτερο στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη.

Η συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ελλάδα, ο άξονας Ουάσιγκτον, Παρίσι, Αθήνα, είναι κι εδώ ισχυρός.

Το Ύπατο Συμβούλιο έχει την έδρα του στην οδό Σουρμελή 2 στην Αθήνα, ακριβώς δίπλα στο Μέγαρο της Μεγάλης Στοάς, γνωστό κι ως «Αχαρνών» και τα μέλη του συνεδριάζουν στο κτίριο που βρίσκεται απέναντι από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, στη διεύθυνση Αβέρωφ 30 και Αχαρνών.

Το Ύπατο Συμβούλιο δέχεται μέλη από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές της χώρας μας, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΜΣΤΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΕΜΣΤΕ).

Για να «ακολουθήσει» κάποιος τον Σκωτικό Τύπο πρέπει να φέρει τους τρεις πρώτους βαθμούς του ελευθεροτεκτονισμού, που τους αποκτά μέσα από τη συμμετοχή σε κάποια από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές.

Η σελίδα του Σκωτικού Τύπου στο Facebook είναι αυτή: srherald.gr

Σχετικά άρθρα