Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αστυνομικός πυροβόλησε Αλβανό ληστή τράπεζας στον Κολωνό

Αστυνομικός πυροβόλησε Αλβανό ληστή τράπεζας στον Κολωνό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αλβανοί, Αστυνομία, Αττική, Κολωνός, Ληστεία, Ληστεία Τράπεζας, Τράπεζες,

Επεισόδιο με πυροβολισμούς και έναν τραυματία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στον Κολωνό στη συμβολή των οδών Παλαμιδίου και Λένορμαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας άνδρας 38 ετών αλβανικής καταγωγής πραγματοποίησε ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αχιλλέως 19 και έφυγε τρέχοντας με χρήματα από την τράπεζα.

Οι εργαζόμενοι πάτησαν το κουμπί πανικού και στις 11.14 ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Έξω από το υποκατάστημα βρισκόταν τυχαία και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος μαζί με τον άνδρα security της τράπεζας, άρχισαν να τον καταδιώκουν με τα πόδια.

Στη συμβολή των οδών Παλαμιδίου και Λένορμαν και αφού είχαν φτάσει στο σημείο και άνδρες της ΔΙΑΣ, ο δράστης φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό, ο οποίος έκανε χρήση του υπηρεσιακού όπλου του, τραυματίζοντας τον δράστη.

Ο δράστης δέχθηκε τέσσερις σφαίρες, οι τρεις στην κοιλιακή χώρα και η μια στον μηρό.

Επικοινωνούσε όταν διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και πλέον έχει διασωληνωθεί και είναι ήδη στο χειρουργείο.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

«Πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

»Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με το διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί το δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

»Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης.

»Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας το δράστη.

»Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει το δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός.

»Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας».

Σχετικά άρθρα