Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο ακροδεξιός «ψέκας» που έβαλε τις βόμβες έξω από τα κτίρια των Ελευθεροτεκτόνων

Αυτός είναι ο ακροδεξιός «ψέκας» που έβαλε τις βόμβες έξω από τα κτίρια των Ελευθεροτεκτόνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αστυνομία, Αττική, Βομβιστική Επίθεση, Εκρηκτικός Μηχανισμός, Ελευθεροτεκτονισμός, Θεματοφύλακες του Συντάγματος, Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ), Τρομοκρατία,

Ο 61χρονος, φερόμενος ως βομβιστής των Τεκτονικών Κτιρίων επί της οδού Σουρμελή (Σκωτικός Τύπος και Μεγάλη Στοά της Ελλάδος), συνελήφθη τη Δευτέρα (25/07) από τις Αρχές. Δηλώνει φανατικός εχθρός της μασονίας, «Θεματοφύλακας του Συντάγματος», αλλά και οπαδός του Καποδίστρια, αν κι ο Καποδίστριας βέβαια ήταν μασόνος, όπως μασόνοι ήταν και η Φιλική Εταιρεία και σχεδόν ολόκληρη η ηγεσία της Επανάστασης του 1821.

Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι είναι «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» και επικαλέστηκε το άρθρο 120 του Συντάγματος για ότι έκανε.

Συνελήφθη ύστερα από έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του στην Αθήνα όπου οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν ολόκληρο παρασκευαστήριο εκρηκτικών μηχανισμών.

Συγκεκριμένα, ο 61χρονος εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως προστάτης της Πατρίδας και της ορθοδοξίας απέναντι στη Μασονία και στη «Σατανική Διακυβέρνηση της Ελλάδας», όπως τη χαρακτηρίζει, ενώ σε αρκετές αναρτήσεις του εκφράζει αντισημιτικές και εξτρεμιστικές απόψεις.

Το κτίριο του Σκωτικού Τύπου επί της οδού Σουρμελή και δίπλα το κτίριο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος επί των οδών Σουρμελή και Αχαρνών. Η βόμβα εξερράγη έξω από το κτίριο του Σκωτικού, στο κτίριο της Μεγάλης Στοάς την πρόλαβαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η ανάρτηση του πέντε μέρες μετά την επίθεση

Λίγες μέρες μετά την επίθεση στα Τεκτονικά Κτίρια στην Αθήνα δημοσίευσε ένα άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα, στο οποίο σχολίαζε την έκρηξη στην οδό Σουρμελή κάνοντας λόγο για τιμωρία από τον «Πολέμαρχο του Θεού» ο οποίος θα πολεμήσει «δια όπλων» τις σατανικές δυνάμεις.

Να σημειωθεί ότι οι Ελευθεροτέκτονες δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία παρά μόνο με τον Ορθό Λόγο και τον Διαφωτισμό.

Επίσης, ο 61χρονος δημοσιεύσε και φωτογραφίες από φέιγ βολάν τα οποία παρουσίαζε ως προκήρυξη για την επίθεση στα Τεκτονικά Κτίρια επί της οδού Σουρμελή.

Τα φέιγ βολάν, με τίτλο «Μασόνοι Σατανιστές και Προδότες της Ελλάδος», ανέγραφαν μεταξύ άλλων «κηρύσσουμε επίσημα τον πόλεμο σε κάθε εχθρό και πολέμιο της πατρίδος μας».

Ακόμη, ο συλληφθείς αν και δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο άρθρο του υποστήριζε πως τα φέιγ βολάν βρέθηκαν στο Μενίδι και αναφέρονταν στην έκρηξη στο κτίριο του Σκωτικού Τύπου.

Τέλος, μια ημέρα μετά, ο 61χρονος έγραψε στο προφίλ του στο Facebook πως η πρώτη βομβιστική επίθεση σε Μασονική Στοά παγκοσμίως αποτελεί την εκδίκηση του Ιωάννη Καποδίστρια στους «Μασόνους δολοφόνους του».

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν μασόνος.

Μεγάλη Στοά και Ύπατο Συμβούλιο δεν είναι το ίδιο

Ο Αρχαίος και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος του Ελευθεροτεκτονισμού, γνωστός απλά και ως Σκωτικός Τύπος, είναι μια ενιαία πνευματικά και εννοιολογικά σειρά 33 προοδευτικών βαθμών, οργανωμένων σε δύο διακριτές σειρές:

Τον Συμβολικό Τεκτονισμό (1°- 3°) που συνήθως έχει διακριτή δομή και υπάγεται στη διοίκηση της οικείας Μεγάλης Στοάς.

Τον Φιλοσοφικό Τεκτονισμό (4°- 33°), διοικούμενο από το Ύπατο Συμβούλιο (υπό την προεδρία του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη), που συνιστά και «φύλακα» (δηλαδή τον πνευματικό καθοδηγητή και «προστάτη») του Τύπου.

Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός είναι μία από τις δύο κύριες εξελίξεις του Συμβολικού Τεκτονισμού (1°- 3°) που ένας Διδάσκαλος Τέκτων μπορεί να ακολουθήσει για εμβάθυνση στις αρχές και έννοιες του Ελευθεροτεκτονισμού.

Η άλλη κύρια εξέλιξη είναι ο Τύπος της Υόρκης, που καθιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την ονομασία Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος το 1868, αφού η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας με απόφαση του Μεγάλου Διδασκάλου παραχώρησε σχετική άδεια στις 16 Φεβρουαρίου 1867 στο μέχρι τότε Διευθυντήριο, που διοικούσε από το 1864 τον υφιστάμενο Ελληνικό Τεκτονισμό (με πρώτες καταγεγραμμένες στοές στις πόλεις Αθήνα, Πειραιά, Χαλκίδα, Πάτρα, Σύρο, Λαμία και Άργος).

Το Ύπατο Συμβούλιο του 33° του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος ιδρύθηκε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το έτος 1872, υπό του Δημητρίου Ροδοκανάκη που ανυψώθηκε στον 33° βαθμό από το Ύπατο Συμβούλιο της Σκωτίας, με εξουσιοδότηση για την ίδρυση Υπάτου Συμβουλίου στην Ελλάδα.

Το 1936, η Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος μετονομάσθηκε σε Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, και εδρεύει μέχρι σήμερα στην Αθήνα, επί της οδού Αχαρνών 19 και Σουρμελή, ενώ ο Σκωτικός Τύπος ήταν ο μόνος ενεργός Τεκτονικός Τύπος στην Ελλάδα μέχρι και το 1980.

Το Ύπατο Συμβούλιο για την Ελλάδα δέχεται μέλη, τέκτονες διδασκάλους, από τις δύο κανονικές μεγάλες στοές, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΜΣτΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΕΜΣτΕ).

Που μπορείτε να βρείτε τον Σκωτικό Τύπο

Το ελληνικό Ύπατο Συμβούλιο υπό τον Εμ. Γερακιό αποτελεί το νόμιμο και κανονικό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τεκτονικές παραδόσεις και δεκάδες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του Αρείου Πάγου.

Ως νόμιμο και κανονικό Ύπατο Συμβούλιο διατηρεί αγαστές σχέσεις τόσο με το μητρικό των ΗΠΑ όσο και με το γαλλικό, που είναι το δεύτερο στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη.

Η συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ελλάδα, ο άξονας Ουάσιγκτον, Παρίσι, Αθήνα, είναι κι εδώ ισχυρός.

Το Ύπατο Συμβούλιο έχει την έδρα του στην οδό Σουρμελή 2 στην Αθήνα, ακριβώς δίπλα στο Μέγαρο της Μεγάλης Στοάς, γνωστό κι ως «Αχαρνών» και τα μέλη του συνεδριάζουν στο κτίριο που βρίσκεται απέναντι από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, στη διεύθυνση Αβέρωφ 30 και Αχαρνών.

Το Ύπατο Συμβούλιο δέχεται μέλη από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές της χώρας μας, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΜΣΤΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΕΜΣΤΕ).

Για να «ακολουθήσει» κάποιος τον Σκωτικό Τύπο πρέπει να φέρει τους τρεις πρώτους βαθμούς του ελευθεροτεκτονισμού, που τους αποκτά μέσα από τη συμμετοχή σε κάποια από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές.

Η σελίδα του Σκωτικού Τύπου στο Facebook είναι αυτή: srherald.gr

Σχετικά άρθρα