Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

31χρονη πριν παντρευτεί ανακάλυψε ότι είναι ήδη παντρεμένη με Αλβανό – Πώς της συνέβη κάτι τέτοιο

31χρονη πριν παντρευτεί ανακάλυψε ότι είναι ήδη παντρεμένη με Αλβανό – Πώς της συνέβη κάτι τέτοιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανοί, Γάμος, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία,

Με το νυφικό στο… χέρι έμεινε μια 31χρονη η οποία ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την τέλεση του γάμου της, με τον επί χρόνια σύντροφό της, έκανε μια τραγική διαπίστωση.

Πληροφορήθηκε ότι διατηρεί σύμφωνο συμβίωσης μ’ έναν άγνωστο άνδρα, υπήκοο Αλβανίας -τον οποίο δεν έχει δει ποτέ στη ζωή της- και, μάλιστα, ότι διαμένει μαζί του σε μισθωμένο σπίτι, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας της.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε προγραμματίσει να παντρευτεί τον ερχόμενο Αύγουστο αλλά, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, φαντάζει απίθανο να προλάβει την ορισμένη ημερομηνία, καθώς απαιτούνται χρονοβόρες δικαστικές αποφάσεις για την ακύρωση του προηγούμενου συμφώνου συμβίωσης, που βεβαιώθηκε εν αγνοία της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η 31χρονη έπεσε θύμα σπείρας που νομιμοποιεί αλλοδαπούς, καθώς επιτήδειοι χρησιμοποίησαν την κλεμμένη ταυτότητα της.

Το απόγευμα της 16ης Φεβρουαρίου 2023, στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ο 32χρονος αρραβωνιαστικός της κατήγγειλε τη διάρρηξη που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες νωρίτερα στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στη Θεσσαλονίκη.

Άγνωστος ή άγνωστοι δράστες εισήλθαν στον χώρο από την κεντρική είσοδο χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα ψηφιακό ρολόι, άλλα ηλεκτρονικά είδη, χρυσά κοσμήματα και δύο πορτοφόλια στο ένα από τα οποία υπήρχαν το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ της 31χρονης.

Αίτηση άδειας πολιτικού γάμου

Πριν έναν μήνα, η γυναίκα έκανε ηλεκτρονική αίτηση άδειας πολιτικού γάμου σκοπεύοντας να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της.

Ο γάμος ορίστηκε να γίνει σε περιοχή της Χαλκιδικής, στις 26 Αυγούστου.

Στις 22 Ιουνίου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η γυναίκα έλαβε μήνυμα από το GOV.GR που έγραφε «αδυναμία διεκπεραίωσης του αιτήματός σας διότι υπάρχει εκκρεμότητα τακτοποίησης της οικογενειακής σας μερίδας».

Και αυτό γιατί από έγγραφο του Ληξιαρχείου Αγίου Δημητρίου, στη Δωδώνη Ιωαννίνων, προέκυψε ότι σύναψε σύμφωνο συμβίωσης μ’ έναν 30χρονο Αλβανό, ονόματι Αρντινέλ Ζούπα.

Ο δράστης ή οι δράστες φαίνεται ότι κατήρτισαν πλαστό έγγραφο συμβολαιογραφικής πράξης για το σύμφωνο συμβίωσης.

«…Κατά την ημέρα σύνταξης της πράξεως αυτής το βιβλίο μου καταχώρησης πράξεων θα είχε αριθμό που θα ξεκινούσε από 9061, συνεπώς δεν είναι δυνατόν να έχει συνταχθεί από εμένα» αναφέρει ο συμβολαιογράφος σε έγγραφη βεβαίωσή του.

Το ζευγάρι θορυβήθηκε όταν στις 3 Μαρτίου 2023 έφτασε ένα μήνυμα στο email της γυναίκας.

Αποστολέας ήταν η ΑΑΔΕ που έκανε γνωστό ότι υπάρχει μια μισθωμένη κατοικία όπου φαίνεται ότι διαμένει με τον Αλβανό- υποτιθέμενο σύζυγό της.

Η έδρα του συγκεκριμένου σπιτιού είναι στον οικισμό Νέας Μουσιωτίτσης Ιωαννίνων.

«Σύμφωνα συμβίωσης με πλαστές συμβολαιογραφικές πράξεις»

«Πανελληνίως υφίστανται σπείρα ή σπείρες που κατασκευάζουν εξ υπαρχής πλαστές συμβολαιογραφικές πράξεις συμφώνων συμβίωσης και δηλώνουν τον γάμο σε απομακρυσμένα ληξιαρχεία από το συμβολαιογραφείο όπου δήθεν έγινε το σύμφωνο συμβίωσης.

»Στην περίπτωσή μας από τη Θεσσαλονίκη στο ληξιαρχείο Δωδώνης.

»Αυτές οι ληξιαρχικές πράξεις χρησιμοποιούνται από αλλοδαπούς για να πετύχουν άδεια παραμονής, έστω και προσωρινής, λόγω γάμου.

»Ο συγκεκριμένος έκανε και μισθωτήριο συμβόλαιο για να αποδείξει ότι έχει έδρα κατοικίας και μένει με την ανύπαρκτη σύζυγό του η οποία δεν είχε ιδέα.

»Το θέμα έχει αποκτήσει διαστάσεις διότι η κοπέλα έχει προγραμματίσει τον γάμο της, στις 26 Αυγούστου 2023 και έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες (νυφικό, κοστούμια, μπομπονιέρες, χώρος δεξίωσης κ.α.), ενώ έχουν δαπανήσει χιλιάδες ευρώ.

»Όμως, μέσα σ’ αυτά τα στενά περιθώρια ο γάμος είναι αδύνατον να γίνει διότι δεν υπάρχει χρόνος να εκδοθούν οι απαραίτητες δικαστικές αποφάσεις για τη διαγραφή του ανυπόστατου αυτού γάμου- συμφώνου συμβίωσης» επισήμανε στο GRTimes ο δικηγόρος των παθόντων Χαράλαμπος Αποστολίδης.

Πηγή: grtimes.gr

Σχετικά άρθρα