Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

33χρονος από το Καμερούν είχε διαμορφώσει διαμέρισμα στα Πατήσια σε «ξενώνα μεταναστών»

33χρονος από το Καμερούν είχε διαμορφώσει διαμέρισμα στα Πατήσια σε «ξενώνα μεταναστών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πατήσια, Πρόσφυγες,

Συνελήφθη στα Πατήσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, 33χρονος για διευκόλυνση διαμονής τρίτων προσώπων και παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Ο 33χρονος με καταγωγή από το Καμερούν, συνελήφθη την προηγούμενη Τετάρτη, φαίνεται να είχε δημιουργήσει «ξενώνα» όπου έκρυβε τους μετανάστες με σκοπό να τους προωθήσει σε άλλες χώρες.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών για τη δράση του κατηγορουμένου στη διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών έγγραφων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη παράνομη προώθηση μεταναστών από την Ελλάδα προς έτερες Ευρωπαϊκές χώρες, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία στην περιοχή των Πατησίων, την οποία είχε διαμορφώσει κατάλληλα ο κατηγορούμενος ώστε να λειτουργεί ως «άτυπος ξενώνας» απόκρυψης μεταναστών.

Εντός της οικίας ο συλληφθείς είχε τοποθετήσει διώροφα κρεβάτια ώστε να αποκρύπτει μετανάστες που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, έναντι του ποσού των 100 ευρώ μηνιαίως.

Επιπλέον, εντοπίστηκε εντός του «ξενώνα» 39χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου κινήθηκε η διαδικασία καταγραφής και διοικητικής επιστροφής στη χώρα καταγωγής του.

Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-3- διαβατήρια (Ελλάδας, Καμερούν, Τόνγκο)

δελτίο αιτήσαντος ασύλου,

άδεια διαμονής δικαιούχου διεθνή προστασία,

ταυτότητα Γαλλίας,

το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα