Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαγκλαντεσιανός για Αναστάζια: «Δεν έχω έχει κάνει τίποτα»

Μπαγκλαντεσιανός για Αναστάζια: «Δεν έχω έχει κάνει τίποτα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα, Αστυνομία, Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά, Κως, Ματέους Μοραβιέτσκι, Μπαγκλαντές, Πακιστανοί, Πολωνία,

Αρνήθηκε τα πάντα λέγοντας ότι δεν έχει κάνει κάτι στην άτυχη Αναστάζια, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που πήγε στον ανακριτή για να απολογηθεί και που κρατείται προς το παρόν με την κατηγορία της αρπαγής καθώς θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης που εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής 18/6 στην Κω σε περιοχή λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του υπόπτου, με όλα τα στοιχεία να παραπέμπουν σε γυναικοκτονία.

Ο 32χρονος μετά από λίγα λεπτά στο γραφείο της ανακρίτριας βγήκε αρνούμενος τα πάντα και δήλωσε στους δημοσιογράφους «δεν έχω έχει κάνει τίποτα».

Όσον αφορά τις αμυχές που είχε στο πρόσωπο, υποστηρίζει ότι τις έπαθε από εργασίες στα χωράφια.

Ο 32χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τετάρτη (21/6), ενώ η κατηγορία προς το παρόν δεν έχει αλλάξει και ό,τι στοιχείο προκύπτει από την έρευνα θα στέλνεται άμεσα στην ανακρίτρια, η οποία θα ενημερώνει τον εισαγγελέα και ο οποίος είναι πιθανό να αλλάξει τη δίωξη.

Μιλώντας στο MEGA o συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου, Ζαφείρης Δρόσος, δήλωσε πως η κατηγορία είναι για αρπαγή και δεν έχει αλλάξει κάτι προς το παρόν χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Στα δικαστήρια βρίσκεται η μητέρα και ο σύντροφος της Αναστάζια

Στα δικαστήρια βρέθηκε και η μητέρα της Αναστάζια που βρίσκεται στην Κω μαζί με ιδιωτικό ερευνητή, αναζητώντας την κόρη της, η οποία εντοπίστηκε τελικά νεκρή, αλλά και ο 28χρονος σύντροφός της που ήταν και αυτός που δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία.

Ο 28χρονος ήταν δίπλα στη μητέρα της άτυχης κοπέλας αγκαλιάζοντάς την και προσπαθώντας να της δώσει κουράγιο.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής δύο εθελόντριες από την ελληνική ομάδα διάσωσης που πήραν μέρος στις έρευνες βρήκαν τη σορό της άτυχης Αναστάζια στην περιοχή των Αλυκών, ανάμεσα σε χόρτα.

Η σορός της Αναστάζια εντοπίστηκε γυμνή, ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό σκεπασμένο με αρμυρίκια και κλαδιά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον θάνατο της 27χρονης κάνουν λόγο για στραγγαλισμό, καθώς δεν βρέθηκε αίμα, ενώ φαίνεται να υπήρξε και πάλη, γιατί στον λαιμό και στα χέρια του 32χρονου υπόπτου υπάρχουν αμυχές.

Ωστόσο, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της άτυχης κοπέλας.

Η σορός της 27χρονης Αναστάζια μεταφέρθηκε στη Ρόδο, όπου θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Κω.

Στην Κω βρίσκεται κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών και καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται παίξουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αλλά και της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Κλήθηκε εκτάκτως στην Αστυνομία ο σύντροφος της 27χρονης

Η Αστυνομία κάλεσε εκτάκτως τον σύντροφο της Αναστάζια για συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια καθώς μετά από μία πρώτη ανάλυση του κινητού τηλεφώνου της, το οποίο βρέθηκε το Σάββατο, εντοπίστηκαν μηνύματα που δίνουν άλλη διάσταση στη σχέση μεταξύ της 27χρονης, του συντρόφου της και του 32χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο σύντροφος της Αναστάζια δεν βρίσκεται στο κάδρο των ερευνών ως ύποπτος, με τις Αρχές να θέλουν να πάρουν απαντήσεις για τη μεταξύ τους σχέση.

Ο σύντροφος της 27χρονης έχει ακλόνητο άλλοθι σύμφωνα με το MEGA για την ημέρα της εξαφάνισης ότι δούλευε στο ξενοδοχείο που εργαζόταν κι η 27χρονη.

Βασικός ύποπτος χωρίς όμως να έχει πει το παραμικρό και αρνούμενος όλες τις κατηγόριες, είναι ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που έχει συλληφθεί για αρπαγή από την περασμένη Πέμπτη.

Εάν και δεν έχει ομολογήσει, όλα τα στοιχεία οδηγούν στο ενδεχόμενο πως είναι το άτομο που ευθύνεται για τον χαμό της 27χρονης με τις έρευνες της αστυνομίας όμως να μην ολοκληρώνονται μόνο σε αυτόν τον άνδρα.

Οι «ύποπτες» κινήσεις του 32χρονου

Βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε η απεσταλμένη του MEGA στην Κω, δείχνει τον 32χρονο λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της 27χρονης να μπαίνει σε μίνι μάρκετ στην περιοχή Μαρμάρι, εκεί όπου πραγματοποίησε ανάληψη χρήματων ενώ ζήτησε να βγάλει και αεροπορικό εισιτήριο.

Υπήρχε συνεργός;

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που προκύπτουν από τις αντιφάσεις στις καταθέσεις του Μπαγκλαντεσιανού, τις μαρτυρίες και το υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, οι διασώστες είχαν ξαναπεράσει από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης, ωστόσο μετά από έλεγχο δεν είχαν εντοπίσει ούτε ένα σημάδι της Αναστάζια.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι που ξεκίνησαν οι έρευνες το πρώτο σημείο που ελέγξαμε ήταν το σημείο εκεί κοντά που βρέθηκε το πτώμα.

»Σηκώσαμε το drone και υπήρχε ένδειξη για σκάψιμο στο σημείο εκείνο.

»Ελέγξαμε και είδαμε ότι ήταν σκάψιμο από ζώο», είπε.

«Λίγο πιο δεξιά ήταν η συστάδα των δέντρων που βρέθηκε η κοπέλα.

»Η βλάστηση ήταν χαμηλή, τα χόρτα δεν ήταν πάνω από 30 με 40 πόντους, αλλά τα δέντρα ήταν αρμυρίκια.

»Μας κίνησε την περιέργεια, πήγαμε κοντά και τα ελέγξαμε.

«Την επόμενη ημέρα πέρασε από το εκείνο το σημείο ο σκύλος που ήρθε από τη Σάμο.

»Σκανάραμε τουλάχιστον 3 με 4 φορές το σημείο».

Ο ίδιος εκτίμησε πως το πτώμα της 27χρονης μεταφέρθηκε στο σημείο λίγες ημέρες αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου συγκεκριμένα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός στη μεταφορά της σορού.

Ο ίδιος είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες και στο πώς είχε βρεθεί η συσκευή του κινητού της 27χρονης, σ’ ένα σημείο όπου επίσης είχε ερευνηθεί.

Τα στοιχεία που περιπλέκουν την υπόθεση

Τόσο το κινητό της Αναστάζια όσο και του 32χρονου έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας στην Αθήνα, καθώς υπάρχει η τεχνολογία να βρεθούν τα πάντα μέσα από τη συσκευή της παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε η κάρτα SIM.

Το τελευταίο σήμα του κινητού της ήταν στο Τιγκάκι, εδώ όπου κάμερες καταστήματος την κατέγραψαν για τελευταία φορά.

Τα πράγματα περιπλέκονται καθώς σύμφωνα με το MEGA υπάρχει το ενδεχόμενο ο 32χρονος να γνώριζε με κάποιον τρόπο τον 28χρονο και την Αναστάζια και να μην τους είναι τελείως άγνωστος.

Σχετικά άρθρα