Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων – Περαστικός εντόπισε γυναίκα όμηρο σε διαμέρισμα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων – Περαστικός εντόπισε γυναίκα όμηρο σε διαμέρισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αλβανία, Αστυνομία, Αττική, Βουλγαρία, Ιερόδουλες, Οίκος Ανοχής, Οργανωμένο Έγκλημα, Ουζμπεκιστάν, Πορνεία, Υπόθεση Μαστροπείας,

Εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων, επικεφαλής της οποίας ήταν 40χρονη από το Ουζμπεκιστάν, εξαρθρώθηκε στην Αθήνα, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα τρία μέλη της σπείρας, από Αλβανία, Βουλγαρία και Ουζμπεκιστάν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛΑΣ, μια γυναίκα ομοεθνής της 40χρονης συλληφθείσας, εντοπίστηκε από περαστικούς να κρέμεται από μπαλκόνι διαμερίσματος πολυκατοικίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Πολίτης, που είδε την γυναίκα και θεώρησε ότι επρόκειτο για απόπειρα αυτοκτονίας, ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Στη συνέχεια η αλλοδαπή, μαζί με την 40χρονη, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, ενώ της υπόθεσης επιλήφθηκε το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.

Τι έδειξε η προανακριτική έρευνα

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση προέβαινε στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από το Ουζμπεκιστάν, οι οποίες ήταν σε ευάλωτη κοινωνική και οικονομική θέση, και τις έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα, υποσχόμενη νόμιμη εργασία και μεγάλες χρηματικές απολαβές.

Όταν οι γυναίκες έφταναν στην Αθήνα, με τη χρήση έντονης σωματικής και ψυχολογικής βίας ή με το πρόσχημα της αποπληρωμής χρέους, επέβαλαν σε αυτές να εκδίδονται σε οίκους ανοχής, που εκμεταλλεύονταν οι κατηγορούμενοι, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων τους.

Σημειώνεται, ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης υπέβαλαν, εν αγνοία της αλλοδαπής που διασώθηκε, ηλεκτρονική αίτηση για την έκδοση άδειας διαμονής, ενώ απαίτησαν από αυτήν την αποπληρωμή χρέους 1.000 ευρώ.

Τα ευρήματα

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, το συνολικό κέρδος που αποκόμισε η σπείρα από την γενετήσια εκμετάλλευση της παθούσας υπολογίζεται σε τουλάχιστον 37.000 ευρώ.

Παράλληλα, προέκυψε ότι τουλάχιστον άλλες εννέα αλλοδαπές απασχολούνταν σε οίκους ανοχής, τους οποίους εκμεταλλεύονταν οι κατηγορούμενοι.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο σπίτια στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 2.600 ευρώ, διαβατήριο, φωτοαντίγραφα διαβατηρίων και εγγράφων αλλοδαπών γυναικών, παραστατικά μεταφοράς χρημάτων, έγγραφα που χρησιμοποιούνται ως δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών διαμονής και σημειωματάριο με ονόματα εκδιδομένων γυναικών και χρηματικά ποσά.

Στην παθούσα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, ενώ πρόκειται να επαναπατριστεί, μετά από σχετική επιθυμία της.

Οσον αφορά την 40χρονη συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Σχετικά άρθρα