Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πάτερ Αντώνιος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

Ο πάτερ Αντώνιος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποπλάνηση Ανηλίκου, Εισαγγελία Πρωτοδικών, Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Κακοποίηση Ανηλίκου, Κιβωτός του Κόσμου, Πατέρας Αντώνιος,

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση βρίσκεται ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου πατέρας Αντώνιος.

Οι ραγδαίες εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και αφορά τις καταγγελίες που είχαν διατυπώσει σε βάρος του ένας 19χρονος, πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου και ένας 15χρονος, ο οποίος είναι ακόμα και σήμερα φιλοξενούμενος σε δομή της οργάνωσης.

Η Εισαγγελία αξιολόγησε το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσε στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και αφορούσε σε συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις που φέρεται να έχουν τελεστεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2022.

Το τέλος όμως, της εισαγγελικής έρευνας σηματοδοτεί μία ακόμα δικαστική εμπλοκή για τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος φέρεται ως ηθικός αυτουργός μίας σειράς αξιοποίνων πράξεων, πλημμεληματικού χαρακτήρα που, σύμφωνα με τις αρχές, φέρεται να έχουν τελεστεί από πρώην εργαζόμενους της δομής σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο «πακέτο» της δίωξης περιλαμβάνει για τους συνολικά οκτώ κατηγορούμενους, κατά περίπτωση, τα εξής αδικήματα: βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, ηθική αυτουργία σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή(αφορά έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας).

Μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη η δικογραφία που αφορά την κακουργηματική πράξη της σεξουαλικής κακοποίησης διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ο οποίος θα διενεργήσει από μηδενική βάση έρευνα και στο τέλος θα καλέσει σε απολογία τον πατέρα Αντώνιο υπό την ιδιότητα πλέον του κατηγορουμένου.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της υπόθεσης με τα πλημμελήματα, αποφασίστηκε η δικογραφία να διαχωριστεί καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, λόγω του ότι οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.

Η δίκη αυτή θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, από την εισαγγελική έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις κι άλλων αξιόποινων πράξεων, μη συναφών με τις παραπάνω, που αφορούν άλλα πρόσωπα-είτε τρόφιμους σε δομές της Οργάνωσης, είτε εργαζόμενους σε αυτή.

Για το λόγο αυτό τα σχετικά αντίγραφα της δικογραφίας αποστέλλονται στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

Τέλος, όπως είναι γνωστό, σε εξέλιξη βρίσκεται και η εισαγγελική έρευνα και για τα οικονομικά πεπραγμένα που αφορούν στην Κιβωτό του Κόσμου, στο πλαίσιο της οποία τα ελεγχόμενα πρόσωπα αναμένεται να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιοποίνων πράξεων, ώστε και σε αυτή την υπόθεση ο εισαγγελικός λειτουργός να σταθμίσει τα στοιχεία και να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Σχετικά άρθρα