Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρήτη: Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του λυράρη που εμπλέκεται στην υπόθεση μαστροπείας ανηλίκου

Κρήτη: Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του λυράρη που εμπλέκεται στην υπόθεση μαστροπείας ανηλίκου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποπλάνηση Ανηλίκου, Βιασμός, Ηράκλειο, Κακοποίηση Ανηλίκου, Κρήτη, Ομοφυλόφιλοι, Υπόθεση Μαστροπείας,

Αποτροπιασμό προκαλεί η δράση του 66χρονου λυράρη στην Κρήτη ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας ανήλικου αγοριού στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ενώ αναμένεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων του λυράρη και οι έρευνες για άλλα τρία άτομα -ανάμεσά τους και γνωστός γιατρός– που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κακοποίησης του ανήλικου, ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου παιδιού προαναγγέλλει καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία δεμένη υπόθεση με τον ανήλικο να σπάει τη σιωπή του και να δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι αστυνομικοί για να προχωρήσουν στις έρευνες.

«Θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις με τις έρευνες να προχωρούν πολύ γρήγορα.

»Η υπόθεση είναι καλά δεμένη ενώ δεν θα μου φανεί παράξενο αν πάρει και μία εντελώς διαφορετική τροπή», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κοκοσάλης ενώ παράλληλα παρότρυνε όσους γνωρίζουν να «ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν» και ζήτησε από όλους τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους «ελέγχετε τις κινήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο 66χρονος λυράρης φαίνεται να είχε φτιάξει τρία ψεύτικα προφίλ και κατάφερνε να συνομιλεί με διάφορα άτομα στέλνοντας πορνογραφικό υλικό με τον ανήλικο.

Πιο συγκεκριμένα, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Απολογείται την Παρασκευή

Ο 66χρονος οδηγήθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης στον εισαγγελέα Ηρακλείου ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Από τη πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο 66χρονος λυράρης κάνει λόγο για πλεκτάνη σε βάρος του.

Τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές του 66χρονου, όπως αναφέρει το cretapost, βρίσκεται στα χέρια των αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Αναμένεται να «χτενίσουν» όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από ψεύτικα προφίλ που φιγουράρουν σε διάφορες πλατφόρμες με φωτογραφίες του ανηλίκου προκειμένου να «ψαρέψουν» υποψήφιους πελάτες.

Ήδη στα χέρια της η αστυνομία έχει τα προφίλ ενώ έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν 29 άτομα τα οποία φέρονται ως επαφές με το ανήλικο στα ψεύτικα προφίλ.

Ηλεκτρονικά ίχνη και νέες συλλήψεις

Από την πλευρά ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρωτεργάτης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και σήμερα πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, αποκάλυψε μιλώντας στο TV CRETA πως αναμένονται νέες συλλήψεις για την υπόθεση.

Ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε πως έχουν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά ίχνη όσων έχουν επισκεφθεί τα προφίλ του ανήλικου που φέρεται να είχε ανοίξει ο 66χρονος λυράρης για να «ψαρέυει» πελάτες.

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση τα ψηφιακά ίχνη ήδη έχουν βρεθεί και είναι θέμα ημερών να βγαίνει το ένα ένταλμα σύλληψης μετά το άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι υποψήφιοι «πελάτες» αποδεικνύεται πως αντιμετώπισαν με «ερασιτεχνισμό» και άγνοια κινδύνου τη διαδικασία, γεγονός που σε συνδυασμό με τις οργανωμένες έρευνες των αρχών, θα τους φέρει άμεσα αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη.

Ξεσπούν οι γονείς του παιδιού

Οι γονείς του 15χρονου μίλησαν στο MEGA και ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία.

«Σας παρακαλούμε να προστατεύσετε το παιδί μας και να επιδείξετε την ίδια ευαισθησία με αυτήν που επέδειξαν οι Αρχές.

»Αυτήν την στιγμή προέχει το παιδί. Είναι πάνω απ’ όλα το παιδί μας.

»Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητάμε όλοι μας και πρώτα – πρώτα το παιδί μας, την παραδειγματική τιμωρία αυτού του ανθρωπόμορφου τέρατος.

»Ας ανοίξουν τα στόματα κι ας φανερωθεί όλη η αλήθεια επιτέλους» λένε οι γονείς του 15χρονου σήμερα αγοριού.

Σχετικά άρθρα