Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλιάκμονας – Γρηγόρης Λέων: Το μωρό «ήταν ακόμα εν ζωή»

Αλιάκμονας – Γρηγόρης Λέων: Το μωρό «ήταν ακόμα εν ζωή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλιάκμονας, Βέροια, Ημαθία, Ιατροδικαστής, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Παιδοκτόνος,

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση της έντεκα μηνών κορούλας της αντιμετωπίζει η 29χρονη μητέρα από τη Βέροια.

Για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση που συνέβη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στον Αλιάκμονα μίλησε στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην ΕΡΤ για τα ευρήματα της νεκροψίας τόνισε ότι φανερώνει πνιγμό εντός ύδατος.

«Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έγινε απόρριψη του σώματος του παιδιού όταν αυτό ήταν ακόμα εν ζωή» ανέφερε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να δούμε αν οι κακώσεις στο σώμα του παιδιού ήταν μεταθανάτιες.

«Αυτό που έχει σε μια τέτοια υπόθεση αξία είναι εάν και εφόσον υπήρχαν προ θανατικές κακώσεις» τόνισε μη παραλείποντας να δηλώσει ότι έτσι όπως ξετυλίγεται η όλη ιστορία είναι απαραίτητη και μια ψυχιατρική εκτίμηση της 29χρονης μητέρας.

«Μια διάκριση που κάνουν οι ειδικοί της ψυχιατρικής είναι εάν η νόσος που πιθανά να έπασχε ένα άτομο αν δικαιολογεί δηλαδή μια τέτοια πράξη ή όχι, γιατί υπάρχουν νοσήματα στην ψυχιατρική, τα οποία πολύ καλά ξέρουμε ότι ελέγχονται πλήρως από τους ψυχιάτρους με κατάλληλες αγωγές, αν βέβαια λαμβάνεται η αγωγή», προσέθεσε.

Ο κ. Λέων αναφέρθηκε και στις κοινωνικές υπηρεσίες και το κατά πόσο έκαναν τη δουλειά τους ή όχι στην περίπτωση της 29χρονης που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του ανήλικου παιδιού της.

Σχετικά άρθρα