Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλιάκμονας: «Το μωρό δεν το ήθελε κανείς γιατί ήταν εκτός γάμου» δήλωσε στις Αρχές η 30χρονη

Αλιάκμονας: «Το μωρό δεν το ήθελε κανείς γιατί ήταν εκτός γάμου» δήλωσε στις Αρχές η 30χρονη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλιάκμονας, Βέροια, Ημαθία, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Παιδοκτόνος,

«Μπουσουλούσε και γλίστρησε στο νερό» φέρεται να ισχυρίστηκε στις Αρχές η 30χρονη μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους της στη Βέροια, πετώντας το στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα.

Η 29χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, φέρεται να υποστήριξε στις Αρχές πως «πήγα το μωρό στην προβλήτα του φράγματος του Αλιάκμονα για να παίξει.

»Κάποια στιγμή μπουσούλησε γλίστρησε μόνο του και έπεσε στο νερό.

»Εγώ δεν ήξερα κολύμπι και δεν βούτηξα. Το άφησα εκεί και έφυγα.

»Οι δικοί μου δεν ήθελαν το μωρό επειδή ήταν εκτός γάμου. Δεν το αγαπούσε κανείς».

Παρά το γεγονός ότι υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο στο φράγμα του ποταμού όπου πέταξε το μωράκι της, ενώπιον του εισαγγελέα αρνήθηκε τα πάντα.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου. Μου είπαν ότι κατέληξε. Δεν ξέρω τι έγινε», ανέφερε η 29χρονη η οποία συνεχώς έπεφτε σε αντιφάσεις για το πώς το μωρό της κατέληξε στο ποτάμι.

«Η κατηγορία είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση και η εντολέας μου την αρνείται.

»Στις 31 του μήνα έκαναν την τελευταία τους βόλτα στη Βέροια, αρνείται όμως την ανθρωποκτονία», δήλωσε ο Αντώνης Μπιδέρης, δικηγόρος της 29χρονης.

«Τα ισχυρά ρεύματα μετέφεραν το πτώμα του βρέφους στο πρανές της τεχνητής λίμνης και όχι προς την καταβόθρα του υδροηλεκτρικού φράγματος, γιατί η ένταση του νερού θα διαμέλιζε το σωματάκι του και τώρα θα μιλούσαμε για μια υπόθεση θρίλερ, παρόμοια με του εξαφανισμένου Άλεξ» ανέφερε στο Vradini.gr αξιωματικός που συμμετείχε στις έρευνες για το 11 μηνών κοριτσάκι, που πνίγηκε στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα.

Η 29χρονη μητέρα, μετά από διαφορετικές εκδοχές, που έδωσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας, υπέδειξε το σημείο, όπου άφησε το παιδί της στο φράγμα του Αλιάκμονα, και οι αστυνομικοί το βρήκαν νεκρό μέσα στο νερό, και σε απόσταση 500 μέτρων πιο μακριά.

Η νεαρή, η οποία μεγάλωνε το μωρό με την μητέρα της και τον παππού της στο χωριό Σταυρός στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας, πήρε το κοριτσάκι το μεσημέρι του Σαββάτου και έφυγε από το σπίτι αναφέροντας ότι πάει σε ρεβεγιόν.

Την επομένη επέστρεψε στο πατρικό της χωρίς το κοριτσάκι της.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, αφού η 29χρονη πέταξε το μωρό στο φράγμα του ποταμού το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από εκεί κάλεσε ταξί που τη μετέφερε στο κέντρο της Αλεξάνδρειας.

Διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο αλλάζοντας χρόνο και την επόμενη μέρα, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, εμφανίστηκε στο πατρικό της.

«Το παιδί είναι καλά»

Η μητέρα και ο παππούς της νεαρής μητέρας, που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ήταν εκείνοι που ειδοποίησαν την Αστυνομία μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις που έθεταν στη μητέρα για το πού βρίσκεται το κοριτσάκι, χωρίς να παίρνουν σαφείς απαντήσεις.

Το μόνο που τους έλεγε συνεχώς ήταν ότι το παιδί ήταν καλά.

Το μεσημέρι της Κυριακής η 29χρονη πέρασε το κατώφλι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, και ύστερα από πιέσεις των αστυνομικών της ασφάλειας Βέροιας αργά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ομολόγησε ότι άφησε το παιδί της στο ποτάμι.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Δύτες βούτηξαν στον Αλιάκμονα, κλιμάκια της πυροσβεστικής της ΕΜΑΚ, αλλά και αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες άρχισαν ψάχνουν το μωρό.

Στη 01.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ λύγισαν όταν αντίκρισαν το βρέφος να επιπλέει ανάμεσα στις πέτρες στο πρανές της τεχνητής λίμνης.

Το 11 μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό, ενώ ζώα είχαν δαγκώσει το κορμάκι του μετά το θάνατό του.

Σχετικά άρθρα