Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

19χρονη Ηλιούπολη – Ο Εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή των κατηγορουμένων για εκπόρνευση και βιασμό

19χρονη Ηλιούπολη – Ο Εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή των κατηγορουμένων για εκπόρνευση και βιασμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αστυνομία, Αττική, Βιασμός, Ενδοοικογενειακή Βία, Ηλιούπολη, Πορνεία,

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καλείται να αποφανθεί για τις σοβαρές καταγγελίες 19χρονης. Οι καταγγελίες οδήγησαν στο εδώλιο έναν 40χρονο αστυνομικό που κατηγορείται ότι την βίαζε και εξέδιδε, τον πατέρα της που καταγγέλλεται ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών και τον πρώην σύντροφό της που κατηγορείται ότι την εξέδιδε όσο ήταν ανήλικη. Ακόμη δύο άτομα κατηγορούνται ως συνεργοί του αστυνομικού.

Ο αστυνομικός προτάθηκε ένοχος μόνο για ενδοοικογενειακή βία

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική για τους κατηγορούμενους, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα.

Υποστηρίζει πως οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό δεν αποδείχτηκαν σε καμία περίπτωση, ούτε για τον αστυνομικό ούτε για τον πατέρα της και πως το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων δεν θεμελιώνεται.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστικού λειτουργού η καταγγέλλουσα δεν παραπλανήθηκε από μηχανισμούς τράφικινγκ, η ίδια επέλεξε τη ζωή της για να κερδίσει την οικονομική της χειραφέτηση και πως αν ήθελε μπορούσε να αλλάξει δρόμο στη ζωή της.

Ο 40χρονος αστυνομικός προτάθηκε ως ένοχος μόνο για ενδοοικογενειακή βία και ο πατέρας για οπλοκατοχή (κατοχή μεταλλικής ράβδου).

Για τους άλλους κατηγορούμενους η πρόταση είναι απαλλακτική.

Η βοήθεια στη 19χρονη

Υπενθυμίζουμε ότι η 19χρονη κοπέλα είχε εκμυστηρευτεί στη σερβιτόρα ενός γειτονικού καφέ που μπορούσε να πηγαίνει, καθώς όπως κατήγγειλε ο αστυνομικός την κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, ότι ο σύντροφός της τη χτυπάει και την εκδίδει.

Τότε, εκείνη κάλεσε τη γραμμή βοήθειας κακοποιημένων γυναικών (15900) και εν συνεχεία ειδοποίησε την Άμεση Δράση.

Ο άνδρας συνελήφθη ενώ στη συνέχεια υπήρξαν και άλλες καταγγελίες εναντίον του από πρώην συντρόφους του που τον κατηγόρησαν για μαστροπεία και ξυλοδαρμό.

Σχετικά άρθρα